More

  Samsung anunţă că a vândut peste 5 milioane de dispozitive Gear VR

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Tim Baxter, Preşedinte şi COO Samsung Electronics America, a declarat în cadrul unei prezentări ce a avut loc la CES 2017 că Samsung a vândut mai mult de 5 milioane de dispozitive de realitate Gear VR, punând accent pe faptul că mai mult de 10 milioane de ore de conţinut video au fost vizionate cu produsul de realitate virtuală.

  Ştim bine că Gear VR a fost iniţial lansat în 2014, printr-un parteneriat cu Oculus. Samsung a ajutat la încurajarea adopţiei Gear VR prin mai multe mijloace încă de la lansarea dispozitivului, lansând chiar şi camera Gear 360 la un preţ foarte bun pentru a ajuta utilizatorii să realizeze conţinut 360 (foto sau video) pe care să îl vizioneze în VR.

  În acelaşi timp, gigantul sud-coreean a oferit gratuit câte un Gear VR pentru fiecare utilizator care şi-a precomandat Galaxy S7 sau Galaxy S7 Edge anul trecut. Dacă ne aducem bine aminte, în ziua în care Samsung a anunţat Galaxy S7/S7 Edge în Barcelona la Mobile World Congress 2016, Gear VR a primit o şi mai mare atenţie din partea gigantului, fiind folosit chiar la introducerea pe scenă a lui Mark Zuckerberg, fondator şi CEO Facebook.

  În comparaţie, HTC Vive a vândut 140.000 de unităţi în primele 6 luni de la lansare, iar Oculus Rift estimează că va fi vândut în regiune 355.000 de unităţi până la finalul anului 2016.

  Dispozitivul de realitate virtuală Gear VR este disponibil în continuare în portofoliul Samsung la preţul de aproximativ 100 euro, dar nu este exclus ca o dată cu lansarea Samsung Galaxy S8 să asistăm la anunţarea unui alt astfel de produs sau la o nouă ofertă de Gear VR pentru precomenzi.

  În vreme ce unii sunt de părere că 5 milioane de unităţi Gear VR vândute reprezintă o cifră mică în comparaţie cu rata de adopţie a flagship-urilor smartphone Samsung din 2016, cred că reprezintă mare lucru să determini aproximativ 13% dintre cei care îţi cumpără telefonul high-end din portofoliu să investească o sumă de bani şi într-un produs de realitate virtuală.

  Urmărim în continuare anunţurile pe care Samsung se pregăteşte să le facă până la finalul lunii ianuarie cu privire la profitul companiei, cum de altfel vă ţinem la curent cu tot ce ţine legat de lansarea Galaxy S8 ce va avea loc în luna aprilie la New York. Sursa

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.