More

  Android a fost mai vulnerabil la hackeri decât iOS în 2016

  Sistemul de operare Android a acumulat în 2016 nici mai mult, nici mai puţin de 523 de vulnerabilităţi, în comparaţie cu iOS care a prezentat doar 161.

  În 2015, situaţia a stat cu totul invers. Mai exact, la acel moment iOS a avut cele mai multe vulnerabilităţi, 387 la număr, în comparaţie cu Android care a acumulat doar 125.

  Cifrele se bazează pe statistica realizată de CVE Details, care transmite utilizatorilor că dispozitivele mobile care rulează sistemul de operare Android vor fi sparte de hackeri mai mult decât alte telefoane iOS.

  O vulnerabilitatea este o problemă în sistemul de operare care îi permite hackerului să determine dispozitivul să răspundă la ce comenzi doreşte. De asemenea, cei care reuşesc să spargă sistemele de operare ale telefoanelor, au acces la datele utilizatorului, precum contacte, mesaje text, apeluri, numere IMEI, parole, acces la aplicaţii şi nu numai.

  Android este cel mai vulnerabil sistem de operare în 2016, urmat de Debian Linux, Ubunto Linix, Linux Kernel, Mac OS X, Windows 10, iPhone OS şi Windows 8.1. În top 50 mai găsim şi sistemul de operare watchOS de la Apple, folosit pe Apple Watch, care a adunat un număr de 77 de vulnerabilităţi şi se află pe locul 35.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here