More

  Acţionarii Harman nu sunt de acord cu suma pe care o oferă Samsung pentru companie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În toamna anului trecut, Samsung a anunţat achiziţionarea companiei producătoare de piese auto Harman contra sumei de 8 miliarde de dolari. În doar două luni de zile, tranzacţia de achiziţionare nu a avut încă loc, iar acţionarii Harman dau în judecată CEO-ul Harman, Dinesh Paliwal, şi Consiliul de Administraţie pentru că, spun ei, conducerea companiei s-a grăbit să accepte un preţ prea mic pentru afacerea lor.

  Această informaţie a fost pentru prima dată oferită publicităţii de către publicaţia sud-coreeană Yonlap vineri. Robert Pine este cel care conduce această iniţiativă a acţionarilor, iar în plângere este menţionat faptul că toată conducerea companiei a evaluat greşit valoarea financiară a producătorului de piese auto şi audio Harman.

  Această înţelegere de achiziţie a fost stabilită pentru o valoare mult mai mică decât valoarea adevărată, lucru ce a adus grave prejudicii acţionarilor din punct de vedere financiar, anunţă Yonlap. Nu este exclus ca acţionarii să voteze împotriva finalizării tranzacţiei de vânzare-cumpărare a companiei Harman, ceea ce ar însemna că în 2017 utilizatorii nu se vor mai bucura de componente Harman pe flagship-urile Samsung, aşa cum s-a zvonit până acum.

  Samsung a fost de acord în luna noiembrie a anului trecut să achiziţioneze compania Harman pentru suma de 8 miliarde de dolari bani gheaţă. Harman este cunoscut pentru produsele electronice şi accesoriile audio lansate pe piaţă sub diferite branduri, de la JBL la Infinity, Mark Levinson, Harman/Kardon şi nu numai. Gigantul sud-coreean a fost de acord să plătească 112 dolari per acţiune, iar tranzacţia va avea loc chiar dacă 50% dintre acţionari nu sunt de acord cu înţelegerea. Se aşteaptă ca afacerea să se încheie în primul trimestru al anului 2017.

  Suntem cu ochii pe Samsung şi vă ţinem la curent cu ceea ce are să se mai întâmple în procesul de achiziţionare Harman.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.