More

  Nokia ar putea lansa un smartphone pliabil

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ştim de ceva vreme că Samsung Electronics se pregăteşte să lanseze un smartphone pliabil, iar acest lucru ar putea să se întâmple se pare chiar în 2018. Totuşi, nu ne aşteptam ca Nokia să dea semne atât de rapid să are în plan să lanseze un smartphone din aceeaşi categorie.

  Se zvoneşte şi că Apple sau LG ar dori să urmeze acest trend, dar din păcate nu avem parte de mai multe detalii.

  Nokia s-a lansat anul acesta cu ajutorul HMD Global pe piaţa de smartphone-uri Android şi deja a lansat în China telefonul Nokia 6, urmând să prezintă în perioada următoare multe alte astfel de produse, care mai de care mai captivante.

  Desigur, dovada care indică faptul că Nokia va lansa un smartphone pliabil nu este suficientă pentru a confirma că asta se va şi întâmpla în cele din urmă, dar un lucru pe care îl ştim sigur este acela că brandul a achiziţionat recent un partent pentru „dispozitiv pliabil” prin intermediul US Patent & Trademark Office (USPTO).

  Cererea datează din anul 2013, dar a fost făcută publică abia în septembrie anul trecut. Cel mai recent patent prezintă un dispozitiv pliabil, cu două părţi identice despărţite de o balama. Potrivit descrierii patentului, „în această măsură este posibil să fie oferit un dispozitiv care să încapă în buzunar, cu un display relativ mare (spre exemplu de 6, 7 sau 8 inchi sau chiar mai mare)”. Patentul mai prezintă un mecanism care păstrează cele două părţi prinse între ele, la fel cum se întâmplă în cazul laptopurilor.

  Aşa cum bine ştim, un singur patent nu reprezintă mare lucru în lumea tehnologiei. Nokia ar putea sau nu să lanseze un smartphone pliabil şi, de ce nu, poate are în plan să pătrundă chiar pe piaţa de notebook-uri şi, de ce nu, să lanseze un phablet pliabil care să joace şi rol de mini-laptop.

  Desigur, acestea sunt pure speculaţii, dar rămânem cu ochii pe companie, pentru că 2017 se anunţă un an promiţător o dată cu încheierea parteneriatului cu HMD.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.