More

  Cercetătorii de la Stanford au creat o baterie litiu-ion cu extinctor încorporat

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În urma exploziilor Galaxy Note 7 şi a retragerii seriei de phablet-uri de pe piaţa de smartphone-uri, tot mai mulţi cercetători, ca de altfel şi producători de dispozitive mobile, caută soluţii pentru a evita eventuale viitoare explozii ale telefoanelor.

  Ieri aflam că LG vrea să creeze un smartphone G6 care să nu explodeze niciodată, iar pentru asta are de gând să implementeze pe dispozitiv o nouă tehnologie de răcire a bateriei.

  Astăzi, ştirea este despre cercetătorii de la Stanford University care încearcă să rezolve această problemă şi să facă bateriile mai sigure pentru utilizatorii de smartphone-uri. Recent, aceştia au creat o baterie litiu-ion destul de interesantă, care se pare că vine cu un „extinctor” încorporat, din motive de siguranţă.

  Cercetărorii au adăugat un compus chimic numit fosfat trifenil în fibrele de plastic, care păstrează separat electrozii pozitivi de cei negativi. O dată ce bateria ajunge la o temperatură de 150 de grade Celsius, fibrele din plastic se topesc şi elimină substanţa chimică ce are rolul să oprească bateria de la a lua foc. Oamenii de ştiinţă au testat această tehnică şi au ajuns la concluzia că astfel pot fi stinse flăcările în doar 0.4 secunde.

  Nu este pentru prima dată când este testat acest concept, dar diferit ar fi faptul că, potrivit proiectului condus de Yi Chi, tehnica folosită de cercetătorii de la Stanford University nu va afecta performanţele bateriei.

  Nimic nu garantează faptul că bateria concepută de cercetătorii de la Stanford va fi lansată vreodată pe piaţă, dar cert este că trebuie găsite soluţii sigure pentru ca utilizatorii de dispozitive mobile să nu mai aibă de-a face cu produse care explodează din cauza bateriilor.

  Sursa: Android Authority

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.