More

  Concept de smartphone controlat vocal şi care afişează mesajele prin holograme

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Smartphone-urile viitorului se pare că vor fi în totalitate activate prin comenzi vocale. Acestea vor afişa mesajele text şi alte informaţii prin holograme, asta potrivit conceputului Alo, un smartphone fără touchscreen.

  Alo este creat de designerul francez Jamie Olivet coordonat de designerul de renume Philippe Strack. Acest concept de smartphone renunţă la display-ul clasic pentru smartphone şi este controlat în totalitate prin comenzi vocale. Mai mult decât atât, terminalul proiectează holograme din camera care prezintă mesajele text sau îţi permite să vizionezi anumite video-uri, potrivit declaraţiilor lui Olivet din interviul acordat celor de la Deezan.

  Corpul dispozitivului este gândit din aliaj de aluminiu turnat, în vreme ce scutul de la exterior este „gelatinos, suplu, iar construcţia naturală se integrează perfect în mână”, scrie Olivet pe website-ul său. În raportul Deezan se arată că învelişul smartphone-ului viitorului vibrează şi emană căldură, iar asta pare să nu fie tot.

  Deşi Olivet promite că Alo se va potrivit „perfect” în mână, imaginile pe care le avem la dispoziţie par să prezinte mai degrabă un dispozitiv alunecos, care nu ar fi recomandat să aibă vreodată contact cu solul. Totuşi, designerii susţin în continuare că designul produsului este unul magic şi că „se repară automat, imediat ce s-a produs o avarie.”

  Alo va primi chiar şi un asistent de inteligenţă artificială (nu ne referim la asistentul AI de la Google), care va răspunde la comenzi vocale şi va învăţa stilul de utilizare al celui care deţine smartphone-ul. Olivet spune chiar că acest asistent de inteligenţă artificială va „deveni un asistent personal privilegiat”. Pentru moment, Alo este doar un concept de smartphone al viitorului, dar un prototip pentru un asemenea dispozitiv este în discuţii şi nu ar fi exclus ca la un moment dat să vedem ceva asemănător lansat pe piaţă.

  Sursa: Mashable

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.