More

  REVIEW Synology DiskStation DS216play: Instalare, configurare, preţ şi recomandări

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Despre DiskStation DS216play nu știam foarte multe în materie al capacităților sale, dar care a reușit să mă pună pe gânduri dacă nu cumva am și eu nevoie de un asemenea dispozitiv.

  DiskStation DS216play este un NAS cu două sloturi pentru medii de stocare, cu capacități de transcodare a fișierelor video pentru a fi redate pe dispozitivele mobile, totul fiind realizat prin intermediul internetului. Practic, NAS-ul scalează formatul video pentru a putea fi vizionat de pe NAS-ul de acasă, din Otopeni să spunem, tu fiind undeva prin Hunedoara. Mai mult, DS216play oferă suport pentru formatele 4K Ultra HD.

  DS216play are propriul sistem de operare DiskStation Manager NAS, care permite utilizatorului să gestioneze cum vrea spațiul, iar aici Synology a mers foarte adânc în ceea ce privește opțiunile care îi sunt puse utilizatorului la dispoziție.

  Synology DiskStation DS216play – INSTALARE ȘI CONFIGURARE

  Procesul de instalare este unul extrem de simplu și foarte rapid. Am pornit prin fixarea Seagate IronWolf NAS 10TB într-unul dintre bay-uri, iar după ce l-am fixat pe poziție cu șuruburile pe care le-am găsit în cutia NAS-ului, am putut să încep procesul de instalare.

  Odată ce HDD a fost introdus în bay, tot ce trebuie să faci este să cuplezi NAS-ul la o sursă de energie și să folosești cablul de retea, cu care DiskStation DS216play vin în pachet, pentru a-l conecta la router-ul pe care îl ai în casă. Apasă butonul ON, și așteaptă până când ledurile încep să clipească.

  Vei observa că led-ul STATUS va fi portocaliu. Asta înseamnă că NAS-ul nu este configurat și că va trebui să treci prin pașii de configurare.

  Configurare Synology DiskStation DS216play

  1. Deschide browser-ul de pe un calculator care este conectat la aceeași rețea la care este conectat NAS-ul;

  2. Tastează una dintre următoarele adrese: synology.com sau diskstation:5000 ;

  3. Click pe butonul Connect pentru a începe procesul de configurare.

  Odată ce DiskStation DS216play, utilizatorul va putea să se logheze cu numele de utilizator și cu parola pe care acesta le-a setat în cadrul procesului de configurare.

  Interfața Synology DiskStation DS216play

  Interfața web-based pe care Synology o pune la dispoziție este foarte curată și user-friendly. Interfața este intuitivă, iar utilizatorul găsește cu ușurință ceea ce caută.

  Unul dintre elementele centrale ale interfeței este taskbar-ul, cu ajutorul căruia utilizatorul accesează aplicațiile și meniul stației de lucru.

  1. Show Desktop: Minimize toate aplicațiile active și ferestrele care apar peste spațiul de lucru.
  2. Meniul Principal: Vezi toate aplicațiile deschise și pachetele instalate pe Synology NAS.
  3. Aplicații deschise: Iconițele indică aplicațiile deschise și care rulează la momentul respectiv.
  4. Upload: Iconița apare în momentul în care utilizatorul începe să încarce fișiere pe NAS. Accesarea meniului respectiv va afișa progresul și viteza de încărcare a fișierelor.
  5. Notifications: Acest tab afișează erorile de sistem, actualizările și statusul pachetelor instalate.
  6. Opțiuni: Închidere, repornire, delogare sau modificarea informațiilor de utilizator.
  7. Căutare: Aici poți găsi rapid anumite aplicații, pachete sau articole despre cum funcționează stația.
  8. Widgets: Afișează sau ascunde widget-urile.
  9. Pilot View: Vezi o previzualizare a tuturor aplicațiilor active.

  Synology DiskStation DS216play – PERFORMANȚĂ ȘI UTILITATE

  Poate cea importantă funcționalitate cu care Synology DiskStation DS216play este capacitatea de a transcoda formatul video 4K, ceea ce permite utilizatorului să scaleze rezoluția pentru a urmări clipurile video pe de dispozitivele mobile prin intermediul internetului.

  Spre exemplu, dacă pleci într-o calatorie și nu vrei să iei cu tine laptopul, ai posibilitatea de a stoca toate serialele tale preferate pe NAS, iar acesta va transcoda clipurile pentru dispozitivul mobil, fără probleme. În plus, dacă pleci în vacanță, iar spațiul de pe dispozitivul tău devine tot mai mic, există capacitatea de a încărca pe DS216play pozele și clipurile video, astfel eliberând spațiu pentru noi poze, fără prea multe bătăi de cap.

  Synology DiskStation DS216play poate face streaming pentru formatele MP4, MOV și M4V în rezoluția originală pentru PC and Mac, iar pentru formatele care nu au suport există plug-ins pe care utilizatorul le poate instala. Cei care au iPhone 6S, ori mai nou, trebuie să știe că DS216play poate reda MP4 la rezoluția originală, cât și în formatul MKV. Pentru modelele mai vechi, diskstation-ul poate transcoda MP4 la rezoluție 1080p, iar video 4K la rezoluție de 1080p, ori MKV la 1080p.

  Dispozitivul oferă suport pentru mai multe formate prin MX Player pentru Android, iar video 4K poate fi transcodat la rezoluție 1080p cu codec H264 sau H265. Cei care folosesc Chromecast pot folosi formatele MP4, MOV, M4V și MKV cu codec-ul original H.264 HP@L4.1 și codec-ul audio AAC/MP3.

  Synology DiskStation DS216play – PREȚ ȘI DISPONIBILITATE

  Synology DiskStation DS216play poate fi achiziționată de la majoritatea retailerilor online din România, iar prețul variază între 1130 RON și 1250 RON.

  Synology DiskStation DS216play – VERDICT

  Synology DiskStation DS216play ne-a lăsat o impresie foarte bună, iar pentru activitatea specifică pe care noi o desfășurăm este mai mult decât necesar. Faptul că oferă un sistem de stocare pe care îl poți accesa în orice moment și poți să faci streaming de conținut video 4K pe dispozitivul mobil este un plus pe care nu îl găsești la foarte multe astfel de dispozitive. Recomandăm cu încredere această soluție de stocare pentru toți utilizatorii care au nevoie să acceseze un volum foarte mare de informații, dar care nu doresc să transporte după ei un HDD foarte mare.

  În perioada 24 februarie – 3 martie vom fi la Mobile World Congress 2017, cel mai mare eveniment de tehnologie din lume, care se desfășoară la Barcelona, iar în acea perioadă vom folosi un astfel de soluție pentru a gestiona fișierele foto și video pe care le realizăm acolo. Vă vom ține la curent cu performanțele Synology DiskStation DS216j.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here