More

  Lenovo anunţă rezultatele financiare pentru cel de-al treilea trimestru

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Lenovo Group raporteaza in al treilea trimestru fiscal, incheiat la 31 decembrie 2016, venituri de 12,2 miliarde dolari, in crestere cu 6% comparativ cu perioada similara din 2015, si profit operational in valoare de 138 milioane dolari, redus cu 64% in termeni anuali. La data de 31 decembrie 2016, Lenovo dispune de suma neta de 155 milioane dolari.

  In aceasta perioada, Lenovo s-a confruntat cu provocari in ceea ce priveste toate cele 3 domenii majore de business ale companiei, si anume centre de date, dispozitive mobile si PC-uri si dispozitive inteligente. Conform analistilor din domeniu, toate aceste 3 industrii au inregistrat o crestere lenta sau chiar stagnare.

  In cel de-al treilea trimestru fiscal, divizia PC and Smart Devices (PCSD), care include PC-uri si tablete, a inregistrat vanzari de 8,6 miliarde dolari, generand astfel o crestere de 2% fata de aceeasi perioada din 2015. Comparativ cu trimestru precedent, vanzarile PCSD au crescut cu 10,2 procente.

  Compania a livrat un total de 15,7 milioane de PC-uri la nivel global in perioada acestui trimestru, cifra care reprezinta o crestere de 2% de la un an la altul, cu 4 procente mai mult decat media industriei, care a inregistrat o scadere de doua procente. Lenovo a inregistrat o cota de piata record in China, in regiunea Europa/Orientul Mijlociu/Africa si in America Latina, ramanand astfel lider mondial pe piata PC-urilor cu o cota de piata globala record de 22,4 procente.

  Pe piata tabletelor, Lenovo a inregistrat o crestere de la an la an de 10%, cu 29 de procente mai mult decat media pietei, precum si cresteri semnificative fata de perioada similara din 2015 a mai multor game de produse precum PC-uri dedicate gaming-ului (crestere de 71%), Chromebook (crestere de 76%) si detasabile (crestere de 91%). Toate acestea reprezinta game de produse pe care Lenovo va continua sa le dezvolte, aspect exemplificat prin recenta lansare in cadrul CES a seriei de laptop-uri Legion, dedicate gaming-ului.

  Divizia Lenovo Mobile Business Group (MBG), care cuprinde atat smartphone-urile Moto, cat si cele Lenovo, a generat vanzari trimestriale in valoare de 2,2 miliarde dolari, inregistrand o scadere de 23 procente de la an la an, dar si o crestere de 7 procente fata de trimestrul anterior, crestere determinata in principal de pietele mature. In cel de-al treilea trimestru, Lenovo a livrat 15 milioane de smartphone-uri, cu 7% mai multe decat in trimestrul precedent. Acestea includ si produsele Moto, care au inregistrat o crestere de 20 procente.

  Pentru divizia Lenovo Data Center Group (DCG), care include servere, solutii de stocare, software si servicii, s-au inregistrat vanzari de 1,1 miliarde dolari in cel de-al treilea trimestru fiscal, in scadere cu 20% in termeni anuali si 3% de la un trimestru la altul. Foto: Android Authority

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.