More

  Apple combate legislaţia care susţine „dreptul la reparaţie”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple are de gând să îşi susţină punctul de vedere cu privire la „dreptul la reparaţie” în faţa judecătorilor din Nebraska, pentru că este de părere că legislaţia care permite această acţiune este periculoasă pentru utilizatori.

  Legislaţia din Nebraska permite utilizatorilor să aibă „dreptul la reparaţie”, iar Apple vrea ca acest lucru să se schimbe, potrivit unor surse citate de MotherBoard.vice.com.

  Potrivit legilor din statul american, atât Apple, cât şi alţi producători de produse electronice, sunt obligaţi să vândă componente consumatorilor, ca de altfel şi service-urilor independente. Mai mult decât atât, autorităţile statului vor cere producătorilor să pună un diagnostic şi manuale de utilizare la dispoziţia publicului.

  Nebraska este unul dintre cele opt state americane care sunt de părere că orice consumator trebuie să nu fie condiţionat de locul unde îşi repară dispozitivul mobile. În luna ianuarie, Nebraska, Minnesota, New York, Massachusetts, Kansas şi Wyoming au introdus această legislaţie. Săptămâna trecută, oamenii legii din Illinois şi Tennessee au introdus oficial aceleaşi legi.

  Potrivit sursei, un reprezentant din staff-ul Apple, va depune mărturile împotriva legislaţiei din statele menţionate mai sus, în data de 9 martie în Lincoln. AT&T vor fi, de asemenea, împotriva respectivei legi, potrivit aceleiaşi surse. Cel puţin una dintre companii se pare că plănuieşte să spună că orice consumator care îşi repară telefon pe cont propriu poate provoca un incendiu din cauza bateriei.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.