More

  REVIEW Epson EH-TW5350: Am testat videoproiectorul home cinema şi iată concluziile

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Am reluat tradiţia testării de videoproiectoare pentru acasă, iar în rândurile ce urmează vom vorbi despre Epson EH-TW5350. Pentru că deja ne-au trecut prin mână o serie de proiectoare ce oferă experienţe home cinema şi nu numai, am considerat că ar fi necesar să stabilim de acum categoria în care fiecare dintre acestea se încadrează: low-end, mid-range sau high-end, din punct de vedere al experienţei de utilizare. În ceea ce priveşte dispozitivul acesta, l-aş încadra undeva la mid-range.

  Experienţa de utilizare Epson EH-TW5350

  Videoproiectorul Epson EH-TW5350 are un design elegant, ce poate fi încadrat în orice încăpere a locuinţei tale sau poate chiar într-un mic bistro, în cazul în care deţii unul şi doreşti să oferi o seară specială clienţilor care îţi trec pragul. La prima vedere, ai putea avea senzaţia că proiectorul are prea multe butoane, iar acest lucru te poate induce în eroare, dar în cele din urmă vei observa că modul de utilizare al acestuia este cât se poate de intuitiv.

  Dacă în partea din faţă Epson EH-TW5350 nu vine cu nimic deosebit comparativ cu ce mai vedem la alte proiectoare din aceeaşi categorie, iar în ceea ce priveşte partea din spate, nu mai putem afirma acelaşi lucru. Din spate, produsul arată ca un mic centru de comandă şi oferă mai multe porturi de conectare la diferite alte dispozitive, precum PC, boxe wireless sau chiar un sistem de boxe precum cele pe care le folosim pentru evenimente majore, cum ar fi campionatele de fotbal televizate.

  Din punct de vedere al greutăţii, Epson EH-TW5350 este uşor, simplu de transportat şi ocupă aproximativ acelaşi spaţiu pe care îl necesită şi un laptop. Dacă utilizezi videoproiectorul într-o încăpere de până în 15 metri pătraţi, cel mai probabil nu vei avea nevoie de o boxă wireless care să îţi ofere o calitate mai bună a sunetului, pentru că boxa integrată în dispozitiv face faţă cu brio. Deşi este conceput în principal pentru a fi utilizat cu un sistem de sunet separat, EH-TW5350 este echipat cu un difuzor integrat de 5 W, care simplifică configurarea iniţială a proiectorului.

  În timpul testării, am preferat totuşi să vizionăm seriale şi diferite show-uri online folosind o boxă wireless care să amplifice sunetul. Am încercat iniţial să vedem ce poate oferi boxa JBL, dar apoi am rămat tot la Ultimate Ears UE ROLL. Desigur, ambele boxe Bluetooth sunt bune din diferite puncte de vedere, motiv pentru care le recomandăm. Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre ele, nu ezitaţi să ne scrieţi în secţiunea de comentarii de mai jos.

  Am apucat să utilizăm Epson EH-TW5350 aproximativ 8 ore, desigur în diferite momente ale zilei. Potrivit producătorului, videoproiectorul pentru acasă ar trebui să permită vizionarea unui film pe zi pentru următorii 11 ani, pentru că lampa are o durată de viaţă de 7.500 ore. Din păcate, experienţa de utilizare de care am avut parte în perioada testării pe timp de zi nu ne-a încântat foarte mult. Dacă locuieşti într-un apartament cu ferestre mari şi uşi de sticlă sau într-o casă cu foarte multă lumină, probabil Epson EH-TW5350 nu este cea mai bună alegere pentru vizionarea programelor de divertisment pe timp de zi.

  În ciuda micilor dezavantaje ale videoproiectorului, am depistat şi o serie de funcţionalităţi extrem de utile, pe care în cazul produselor din aceeaşi categorie pe care le-am testat până acum nu le-am întâlnit. Spre exemplu, Epson EH-TW5350 este un home cinema accesibil, cu performanţe superioare, iar asta pentru că reuşeşte să proiecteze materiale video 2D şi 3D. Pentru că avem o colecţie de ochelari 3D de la cinema, de pe vremea când obişnuiam să mergem la film în oraş în loc să optăm pentru stabilirea unui home cinema, am avut chiar posibilitatea să vizionăm un film în 3D la noi acasă.

  Experienţa nu este desigur la nivelul celei de la cinema-ul din mall, dar cu desăvârşire dacă doreşti să vizionezi un film 3D în intimitatea căminului personal, pentru că poate nu eşti cel mai mare fan al spaţiilor aglomerate sau al sălilor de film de la mall, Epson EH-TW5350 te poate ajuta să realizezi acest lucru.

  În plus, videoproiectorul acesta îţi mai permite 2 lucruri care zicem noi că se încadrează în categoria smart home. Cu ajutorul aplicaţiei Epson iProjection, ai posibilitatea să controlezi proiectorul de pe un dispozitiv inteligent, iar prin Wi-Fi şi Miracast, poţi reda în flux materiale video de pe dispozitive Android, aproape la fel cum o faci de pe un smart TV.

  În ceea ce priveşte imaginea, nu voi vorbi despre lumeni şi frevenţe de generare a imaginii sau despre lampa Epson EH-TW5350, ci mă voi rezuma la a spune că produsul oferă o calitate suficient de bună în condiţii de lumină scăzută (nu neapărat şi la lumina zilei), culori puternice şi timp de răspundere destul de bun. Dacă doriţi o serie de informaţii tehnice, putem aminti că videoproiectorul utilizează tehnologia Epson 3LCD pentru luminozitate şi culori vii, este Full HD, are o luminozitate ridicată pe alb şi pe culoare, de 2.200 lumeni, şi un raport dinamic de contrast de 35.000:1.

  Concluzii

  Epson EH-TW5350 este un videoproiector ce oferă o serie de beneficii pe care alte produse din aceeaşi categorie nu le acoperă, iar toate acestea au loc la un preţ de până în 3500 – 4000 lei, în funcţie de retailerul de la care îl achiziţionezi. Spre exemplu, la o mică comparaţie între ofertele retailerilor, am observat că eMAG listează un pachet 3D videoproiector Epson EH-TW5350, Full HD plus două perechi de ochelari 3D activi la preţul de 4165 lei.

  Din punctul nostru de vedere, dacă achiziţionezi separat două perechi de ochelari 3D activi, costul total te va ajunge mult mai puţin, poate chiar nici nu va depăşi 3600 lei, dar desigur, totul depinde de fiecare consumator în parte. Aşa cum v-am spus, noi am utilizat fără probleme două perechi de ochelari care ne-au rămas de la cinema-ul din mall. Dacă mai aveţi şi alte întrebări cu privire la Epson EH-TW5350, nu ezitaţi să ne scrieţi în secţiunea de comentarii de mai jos.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.