More

  TOP 3 sisteme de supraveghere wireless pe care le-am testat – Păreri şi sugestii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În perioada 24 februarie – 3 martie 2017 am fost plecaţi în Barcelona pentru cel mai mare eveniment de tehnologie din lume, Mobile World Congress 2017. Pentru că aveam să fim plecaţi pentru o perioadă atât de lungă, ne-am gândit că este absolut necesar să folosim un sistem de supraveghere al casei.

  Ei bine, într-un final nu am folosit nici unul, nici două, ci trei sisteme de supraveghere, despre care vom vorbi pe larg în rândurile ce urmează. Deşi uiniţial am considerat că o singură cameră ar fi de ajuns, în cele din urmă am tras concluzia că fiecare dispozitiv are ceva aparte.

  Allview Siebo Smart Cam

  Ştiţi că o utilizăm încă din luna decembrie a anului trecut şi am scris într-un review dedicat cât este de benefică şi utilă. Dintre toate camerele de supraveghere pe care le-am testat de data aceasta, Siebo Smart Cam de la Allview a fost singura care nu a prezentat niciun moment probleme. Ori de câte ori am verificat dacă este totul în regulă în living, camera a funcţionat la parametri optimi şi, pe lângă faptul că a înregistrat video atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte mulţumită sistemului infraroşu, am avut posibilitatea să şi ascultăm ceea ce se auzea în încăpere.

  Pentru cei care nu au apucat încă să citească review-ul Allview Siebo Smart Cam, reamintim că dispozitivul oferă suport pentru comunicarea verbală. Spre exemplu, dacă eşti plecat de acasă şi ai lăsat copilul cu bona şi vrei să auzi cum vorbeşte aceasta cu cel mic, trebuie doar să activezi microfonul din aplicaţie. De asemenea, dacă nu îţi răspunde partenerul de viaţă la telefon şi îl vezi pe cameră că este acasă, poţi să vorbeşti cu el activând, de asemenea, microfonul din aplicaţie.

  Ar mai fi de menţionat că această cameră deşi este wireless, trebuie să fie în permanenţă conectată la priză pentru a funcţiona. Preţul Allview Smart Cam este de 600 lei şi produsul poate fi achiziţionat de pe site-ul Allview.

  Netgear Arlo 2 HD

  Este o cameră wireless complet wireless, care poate fi utilizată atât indoor, cât şi outdoor, despre care am realizat un review dedicat chiar înainte de a pleca la MWC. În colet utilizatorul are disponibile două camere cu funcţie night vision care pot fi aşezate pe piesele de mobilier din casă sau pot fi prinse în diferite colţuri ale locuinţei sau pe pereţii exteriori ai casei, o staţie smart home care controlează camerele şi le conectează la reţeaua wireless a locuinţei şi alte câteva accesorii pe care le poţi utiliza în funcţie de unde doreşti să montezi camerele.

  Noi am ales să instalăm staţia în living imediat lângă routerul wireless, iar câte o cameră în fiecare dormitor. Trebuie precizat faptul că spre deosebire de camera de la Allview, sistemul Arlo nu înregistrează şi audio, ci doar video. În schimb, vine cu funcţia de rezistenţă la apă şi la temperaturi cuprinse între -10 grade şi 50 de grade Celsius. Calitatea imaginii oferite de Netgear Arlo este aproximativ aceeaşi cu cea oferită de Allview Siebo Smart Cam, dar unghiul de filmare este de doar 110 grade, iar la Siebo Smart Cam este de 111 grade.

  O funcţie pe care Arlo o are în plus comparativ cu Siebo Smart Cam este aceea de transmitere automată a alertelor prin e-mail şi a notificărilor în aplicaţie atunci când sistemul detectează mişcare în încăperea sau în zona în care este montat. Această funcţie este extrem de utilă pentru acele momente când eşti prins cu alte activităţi, iar cineva se gândeşte să îţi facă „inopinat” o vizită.

  Kit-ul de supraveghere Netgear Arlo 2 HD este ceva mai scump, la unii retaileri fiind disponibil şi la preţul de 1900 lei. Chiar dacă acesta se potriveşte negreşit şi pentru supravegherea locuinţei, noi o recomandăm mai degrabă pentru supravegherea afacerii personale. Spre exemplu, ar fi mult mai utilă şi ar merita investiţia în cazul unui magazin alimentar sau de îmbrăcăminte. Imaginile pot fi stocate în Google Drive sau Dropbox.

  Camera wireless TP-Link HD Pan-Tilt

  Comparativ cu cele două sisteme de supraveghere despre care am vorbit mai sus, Camera wireless TP-Link HD Pan-Tilt oferă cea mai bună calitate a imaginii şi unde mai pui că se roteşte la 360 de grade orizontal şi 150 de grade vertical. Aceasta are la fel ca Netgear Arlo 2 HD şi Allview Siebo Smart Cam funcţie night vision, iar imaginile pot fi stocate pur şi simplu pe un slot SD ca în situaţia Allview.

  La fel ca Netgear Arlo 2 HD, Camera wireless TP-Link HD Pan-Tilt detectează mişcarea, iar în plus faţă de prima detectează şi sunetul, moment în care transmite alerte pe e-mail sau pe smartphone. Noi am aşezat camera pe comodă în living pentru a avea o imagine atât asupra uşii de la intrare şi a holului, cât şi asupra livingului şi a uşii de la balcon. Dar, aceasta poate fi fixată oriunde doreşte utilizatorul, inclusiv pe tavan.

  De apreciat ar fi că atât pe timp de noapte, cât şi pe timp de zi, camera wireless TP-Link HD Pan-Tilt redă imagini extrem de clare, la calitate HD, iar dacă la un moment dat chiar va îndrăzni cineva să îţi spargă casa, negreşit îi vei putea vedea chipul în detaliu.

  Preţul camerei wireless TP-Link HD Pan-Tilt oscilează între 450 – 600 lei, în funcţie de retailerul care îl comercializează. Suprinzător sau nu, la unii retaileri din străinătate, printre care şi la Amazon, camera este disponibilă la cel mai mic preţ, adică la numai 450 lei.

  CONCLUZIE

  După testarea celor 3 sisteme de supraveghere în paralel, am ajuns la concluzia că fiecare este utilă în felul său, dar dacă este să facem un clasament când vine vorba de utilizarea lor pentru supravegherea locuinţei, acesta ar arăta cam aşa:

  1. Camera wireless TP-Link HD Pan-Tilt
  2. Allview Siebo Smart Cam
  3. Netgear Arlo 2 HD

  Dar, ţinem totuşi să precizăm încă o dată că produsul producătorului braşovean Allview a fost singurul care nu s-a deconectat niciun moment de la reţeaua wireless şi a transmis în fiecare moment ceea ce se întâmpla în locuinţă în perioada deplasării noastre la MWC 2017. Dacă mai aveţi şi alte întrebări cu privire la cele 3 sisteme de supraveghere şi nu numai, puteţi să ne scrieţi pe e-mail la redactie@noobz.ro, pe Facebook Noobz sau în secţiunea de comentarii de mai jos.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.