Samsung promite update-uri de securitate lunare pentru dispozitivele Galaxy deblocate | NOOBZ.RO

Samsung promite update-uri de securitate lunare pentru dispozitivele Galaxy deblocate

Mădălina Gănescu
- 15.03.2017, 10:31 în Smart
0

SHARES

Utilizatorii Android care achiziţionează disozitivele mobile de la operatorii de telefonie mobilă primesc update-urile lunare de securitate prin respectivii operatori, în vreme ce deţinătorii de dispozitive Galaxy deblocate sunt nevoiţi să aştepte pentru aceste update-uri ceva mai multă vreme.

Potrivit ZDNet, Samsung a găsit o modalitate prin care să le ofere utilizatorilor Galaxy deblocate (decodate) update-uri de securitate lunare.

Update-urile Android reprezintă un proces sofisticat ce poate la un moment dat, în cazuri rare ce-i drept, să îţi „brick-uiască” (să îl facă de neutilizat, să îl blocheze) smartphpne-ul. De aceea, upgrade-urile sistemului de operare mai puţin frecvente ar putea fi considerate un beneficiu pentru smartphone-urile deblocate.

Totuşi, patch-urile de securitate sunt cheia când vine vorba de securizarea unui dispozitiv. Spre exemplu, acestea protejează smartphone-urile de viruşi precum Stagefright, care permite malware-ului să îşi facă loc în mesajele multimedia.

Dispozitivele Android vândute prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă au început să primească upgrade la Android Nougat în luna noiembrie a anului trecut, iar Samsung a confirmat pentru ZDNet că update-urile de securitate pentru luna martie vor fi disponibile „în curând”, deşi este neclar când anume se va întâmpla acest lucru cu exactitate sau dacă acest update va include Nougat.

Samsung lansează oficial Galaxy S8 în data de 29 martie în New York şi Londra şi în 30 martie în România. Vă ţinem la curent cu noile informaţii, iar dacă aveţi întrebări, puteţi să ne scrieţi în secţiunea de comentarii de mai jos, pe e-mail la redactie@noobz.ro sau pe Facebook Noobz.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!