10 recomandări de utilizare a aparatelor electronice și electrocasnice

NoobZ
de - acum 8 luni în Gadgets

Utilizarea necorespunzătoare și neatenția sunt principalele cauze care duc la uzarea, deteriorarea și defectarea a 20% din aparatele electronice și electrocasnice care intră în service, potrivit firmei de service electro-IT Depanero.

Cele mai multe defecțiuni din cauza utilizării necorespunzătoare și a neatenției sunt înregistrate în perioada vacanțelor de Paște, Crăciun și a concediilor de vară. Aparatele de uz casnic și gadget-urile sunt dispozitivele care ajung cel mai des în service în aceste perioade.

Mulţi dintre utilizatorii aparatelor electro-IT nu citesc instrucțiunile de utilizare a echipamentelor înainte de folosire și ignoră astfel reguli minime de siguranță. Pentru a evita defecțiunile provocate din aceste cauze, specialiștii Depanero oferă 10 recomandări pentru o utilizare corespunzătoare a aparatelor:

Conectarea televizoarelor

» Când este în funcțiune, televizorul nu trebuie conectat cu alte aparate prin cablu antenă, HDMI, VGA, întrucât pot apărea diferențe de potențial între cele două aparate. Dacă un cablu a fost deconectat din greșeală, opriți aparatul înainte de a reface conexiunea.
» Dacă televizorul nu este utilizat cu un UPS, este recomandată debifarea funcției auto-update. În procesul de instalare a noii versiuni de soft, pot interveni căderi de tensiune.

Utilizarea telefoanelor smart și a tabletelor

» Nu este recomandată utilizarea telefoanelor și a tabletelor când acestea sunt la încărcat; acumulatorul nu se va încărca în parametrii normali.
» Conectarea mufei, a cardurilor pin și a cartelelor trebuie făcută cu atenție. Forţarea, respectiv încercarea de extragere cu obiecte improvizate, pot duce la deteriorarea conectorului, respectiv la defectarea plăcii de bază a aparatului.
» În cazul contactului cu lichide, detașați acumulatorul, dacă produsul permite, fară a-l reconecta la o sursă de electricitate și prezentați-vă cu aparatul la un service autorizat.

Curățarea și îngrijirea electrocasnicelor mici

» Aspiratorul nu trebuie utilizat mai mult de 15 minute fără pauze de minimum 5 minute și nu îl folosiţi fără filtre. Cele mai multe defecțiuni sunt provocate de blocarea turbinei motorului cu obiecte aspirate, precum cleşti de rufe, bucăţi de plastic și creioane.
» Utilizați apă dedurizată pentru fierul de călcat. Depunerile de calcar la nivelul tălpii sunt responsabile pentru cele mai multe defecţiuni.
» Este recomandată utilizarea apei filtrate și decalcifierea periodică a espressoarelor de cafea. Cea mai frecventă problemă întâlnită este obturarea conductelor de apă din cauza
» Maşina de tocat trebuie utilizată cu pauze de răcire. Nu forţaţi colectorul de c carne prin apăsare, deoarece forțarea motorului poate duce la defectarea acestuia.
» Cuptorul cu microunde trebuie curățat după fiecare utilizare. Urmele de grăsime depuse pe pereții aparatului pot duce la prelungirea duratei de încălzire.

Sfaturi generale pentru utilizarea aparatelor în condiții optime

» Citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare a echipamentelor înainte de folosire
» Instalați dispozitivele electrocasnice conform instrucțiunilor de montaj
» Nu folosiți instalații electrice sau sanitare improvizate
» Evitați intervențiile neautorizate, realizate de personal necalificat
» Apelați la specialiști pentru operațiuni periodice de întreținere

Comentarii

comentarii