REVIEW Tenda AP4: Un access point potrivit oricărei locuințe

Cristian Gănescu
- 27.03.2017, 12:23 în Review
0

SHARES

Tenda AP4 este un dispozitiv care mărește raza de acoperire a semnalului wi-fi și îți permite să te conectezi din orice colț al locuinței, indiferent de interferențele altor aparate.

Modelul pe care l-am testat noi este AP4 300Mbps Wireless N Access Point,  iar acesta a fost construit pentru a îmbunătăți calitatea și raza de acțiune a semnalului wireless deja existent și pentru a ajunge în cele mai greu accesibile locuri din clădire, unde izolația este o problemă.

AP4 suportă încărcare prin intermediul portului de ethernet, deci mai puține cabluri și cu designul realizat special pentru a fi montat pe orice suprafața, îl face foarte ușor de poziționat.

Suportă mai multe moduri de operare, precum repetor universal, client(stație) sau WISP. Este ideal pentru case mari, depozite sau spații de birouri.

Instalare și configurare

În ciuda numeroaselor metode prin care Tenda AP4 300Mbps Wireless N Access Point poate fi configurat, pași pe care îi regăsim în broșura care însoțește dispozitivul, am constatat că dispozitivul se configurează extrem de ușor, prin apăsarea unui singur buton.

Instalarea și configurarea nu au durat mai mult de 30 de secunde. Din cauza configurării locuinței, routerul este amplasat la celălalt capăt al locuinșei față de incăperea în care am amplasat sistemul desktop. Constructorul nu a instalat o priză de internet și în camera care a ajuns să fie birou, iar sistemul desktop a funcționat până acum cu un adaptop wireless.

Din păcate, acest adaptor are limitările sale în ceea ce privește viteza de internet, iar mare parte din această problemă era cauzată de semnalul wireless foarte slab.

În acest sens, am amplasat dispozitivul Tenda AP4 în birou, iar sistemul desktop l-am conectat prin cablu de internet, direct la range extender.

Pentru a conecta Tenda AP4 la routerul wireless deja existent tot ce trebuie să faci este să apeși butonul WPS, de la router, după care să mergi la dispozitivul Tenda AP4 și să apeși butonul „Range Extender”. După aproximativ 10 sencunde, AP4 va fi conectat la routerul tău wireless, iar rețeaua ta va fi mult mai puternică.

Nu trebuie să mai spun că viteza pe care Tenda AP4 o oferă dispozitivelor conectate prin portul LAN este foarte bună, ajungând la viteze de până la 300Mbs și un ping de 4ms. Este un vis pentru mine, mai ales atunci când ma joc shootere.

PREȚ ȘI DISPONIBILITATE

Tenda AP4 300Mbps Wireless N poate fi achiziționat de la majoritatea marilor retaileri online, iar prețul oscilează între 100 lei si 120 lei.

CONLUZIE

Tenda AP4 300Mbps Wireless N este soluția perfectă atât pentru locuințele cu o suprafață foarte mare, cât și pentru locințele mici, dar cu izolație foarte bună sau cu multă aparatură, care interferează cu semnalul wireless.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!