More

  REVIEW Seagate IronWolf NAS 4TB: Un HDD echilibrat pentru toți utilizatorii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În urmă cu 3 luni am testat un mediu de stocare Seagate Ironwolf NAS 10TB, iar produsul ne-a lăsam o impresie foarte bună. Tocmai din acest motiv, am simțit nevoia prezentării unei soluții „de mijloc”, care să împace și capra și varza.

  În acest sens, am testat tot o soluție de la Seagate: IronWolf NAS 4TB. De ce? Nu are o capacitate nici atât de mare, dar nici foarte mică, lucru care se reflectă și în preț. Poate că există utilizatori care își doresc un mediu de stocare decent, cu o soluție mai fiabilă comparativ soluției HDD convențională.

  HDD vs. HDD NAS

  Hard Drive Disk-urile pentru NAS funcționează ca orice alt HDD, dar au o serie de îmbunătățiri considerabile, între ele numărându-se firmware-ul diferit, toleranța sporită la vibrații, cât și a pierderii de energie.

  HDD Seagate Ironwolf NAS 10TB l-am testat pe o soluție NAS se la Synologyiar funcționalitățile sporite și-au făcut simțite prezența, mai ales în materie de silențiozitate.

  HDD Seagate Ironwolf NAS 4TB am ales să îl utilizez ca mediu de stocare într-un sistem desktop, tocmai pentru fiabilitatea sporită. Sigur, poată că este considerat, în termeni de gaming, un „overkill”, dar nu cred că este ceva greșit, sub nicio formă.

  SEAGATE IRONWOLF NAS 4TB – Funcționalități și specificații

  Toate HDD IronWolf din seria NAS au aceleași specificații în ceea ce privește funcționalitățile, singura diferență constând în spațiul disponibil.

  HDD IronWolf poate fi integrat în dispozitive NAS și poate fi integrat în setup-uri de la 1 la 8-bay. Este optimizat pentru RAID, fiind dotat cu tehnologie Seagate denumită “AgileArray”, cu senzori care detectează vibrația de la rotație și care reduc vibrația în dispozitivele NAS echipate cu mai multe disk-uri.

  Error recovery control este o funcționalitate esențială, dacă alegi să stochezi pe HDD IronWolf documente importante pe care nu îți permiți să le pierzi. Seagate spune că, IronWolf poate gestiona un volum de 180 TB pe an, ceea ce reprezintă echivalentul unui flux pe care l-ar avea un birou de aproximativ 20 de persoane. Cei care îl utilizează pentru uz domestic, nu vor avea un asemenea volum.

  Ca specificații, IronWolf funcționează pe interfața SATA cu o rata de transfer de 6 GB/s, iar rata maximă de transfer de date de 210MB/s. IronWolf are un cahe de 64MB. Mai mult decât atât, IronWolf are o capacitate atât de mare datorită celor 7 discuri PMR (Perpendicular Magnetic Recording), iar Heliul a înlocuit aerul dintre plăci, acest gaz reducând forța de frecare exercitată asupra discurilor.

  SEAGATE IRONWOLF NAS 4TB – PREȚ ȘI DISPONIBILITATE

  Seagate IronWolf NAS 4TB poate fi găsit în oferta marilor retaileri online din România, iar prețul de achiziţie variază între 650 lei și 700 lei.

  CONCLUZIA

  Cred că punctul forte cu care Seagate IronWolf NAS 4TB vine, pe lângă funcționalitățile de top, este și raportul preț-calitate, despre care vorbeam chiar în deschiderea acestui material. Diferența dintre Seagate IronWolf NAS 10TB și 4TB este de 1400 lei, care se justifică prin diferența de 6TB. Tocmai din acest motiv, cei care doresc o soluție echilibrată, respectiv un mediu de stocare fiabil și pentru sistemele desktop, Seagate IronWolf NAS 4TB este cea mai potrivită.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.