0

SHARES

Review: PHILIPS 247E6EDAW/00 are grijă de sănătatea ochilor tăi

Mădălina Gănescu
- 28.03.2017, 15:55 în Desktopuri

Fac parte din categoria persoanelor care lucrează zi de zi între 10 – 16 ore la calculator. Unii au tendinţa să spună că nu mai am viaţă socială şi mă întreabă cum se poate să prestez o muncă ce mă ţine ţintuită în scaun, cu ochii într-un monitor, atât de mult timp? Ei bine, eu aş numi această activitată un alt mod de a-ţi câştiga pâinea.

Pentru că sunt mai bine de 5 ani de zile de când tastez la calculator aproape fără nicio zi de pauză, am ajuns la concluzia că ar fi cazul să caut o modalitate prin care să fiu ceva mai blândă cu ochii mei. Din toată familia mea, sunt singura care încă nu are niciun fel de probleme cu vederea şi potrivit medicilor nu am nevoie nici mai mult de o pereche de ochelari de protecţie, dar de ce să nu aplic prevenţia, iar mai târziu, pe măsură ce înaintez în vârstă ochii mei să aibă de suferit?

De mai bine de două luni de zile utilizez monitorul LED IPS Philips 23.6″, Full HD, DVI, HDMI 247E6EDAW/00, iar cu fiecare zi ce trece observ că sunt din ce în ce mai rare perioadele în care mă ustură ochii sau mă mănâncă pentru că sunt prea uscaţi şi nici nu prea mai ştiu ce sunt acelea dureri de cap.

Monitorul Philips E-line dispune de tehnologia SoftBlue menită să protejeze ochii şi să menţină culoarea. La un moment dat, în perioada liceului, respectiv a facultăţii, îmi amintesc că lucram foarte mult la calculator pentru a finaliza proiectele pe care le aveam de dus la şcoală, iar monitorul pe care îl deţineam era atât de vechi şi impractic, încât îşi schimba de multe ori culorile şi luminozitatea, lucru ce a contribuit la dezvoltarea unei tensiuni oculare destul de neplăcute.

Pentru cei care nu ştiu, razele de lumină albastră de la afişajele cu LED-uri pot cauza leziuni oculare şi pot afecta vederea în timp, deşi pare de necrezut. Nu degeaba tot mai mulţi producători de dispozitive de tehnologie implementează tot mai des funcţii care să protejeze vederea utilizatorilor. SoftBlue LED utilizează o tehnologie inteligentă pentru a reduce undele de lumină albastră dăunătoare, fără să afecteze culoarea sau imaginea afişajului.

Nu voi afirma acum că PHILIPS 247E6EDAW/00 este cel mai bun monitor de pe piaţă şi că niciun alt model nu ar trebui luat în considerare, pentru că ar fi clar că mint. Există o mulţime de monitoare cu funcţii şi mai promiţătoare decât ceea ce oferă acest monitor Philips E-line, dar pentru activitatea pe care o întreprind, anume cea de jurnalist, sunt de părere că acest dispozitiv este mai mult decât potrivit.

Îmi amintesc cum la un moment dat lucram într-o redacţie de ştiri din România, iar destul de mulţi colegi, care nu aveau laptopuri, trebuia să îşi aşeze monitoarele pe un teanc de cărţi sau pe cutii pentru a avea parte de un unghi bun din care să lucreze. Afişajele IPS-ADS utilizează o tehnologie avansată care oferă utilizatorilor unghiuri extralargi de vizionare de 178/178 de grade, făcând posibilă vizionarea afişajului din aproape orice unghi.

Folosind monitorul PHILIPS 247E6EDAW/00 poţi nu doar să vizualizezi fotografii şi filme sau să navighezi pe internet, ci şi pentru aplicaţii profesionale care necesită un nivel înalt de acurateţe a culorilor şi luminozitate uniformă în orice moment.

Ştiu că mulţi dintre voi încă mai utilizează monitoare în format 4:3, deşi de foarte mult timp majoritatea dispozitivelor de tehnologie oferă suport pentru format 16:9. Ecranul LCD Full HD de la Philips are o rezoluţie panoramică de 1920 x 1080p, cea mai ridicată rezoluţie ce poate fi obţinută din surse HD, pentru o calitate ireproşabilă a imaginii. PHILIPS 247E6EDAW/00 poate fi coordonat prin comenzi tactile moderne, lucru ce ne scapă de butoanele proeminente enervante de altădată.

O veste şi mai bună este că poţi conecta fără probleme smartphone-ul la monitorul Philips, ca de altfel şi alte dispozitive portabile la afişaje cu înaltă definiţie. Ai nevoie doar de un cablu MHL. Mai mult decât atât, monitorul vine cu o pereche de boxe stereo de înaltă calitate integrate în el. Acestea pot fi vizibile frontal sau invizibile în partea inferioară, posterioare, în funcţie de model şi design.

Din păcate, monitorul PHILIPS 247E6EDAW/00 nu poate fi reglat pe înălţime sau stânga dreapta, dar ţinând seama de faptul că este cam cel mai ieftin de pe piaţă cu acest pachet de funcţii, parcă nu este atât de deranjant inconvenientul.

Recomand monitorul PHILIPS 247E6EDAW/00 atât elevilor, studenţilor, cât celor care desfăşoară o activitate profesională care presupune foarte multe ore de lucru în faţa calculatorului. De asemenea, dacă ştiţi că aveţi deja prea multe probleme cu vederea, iar medicul vă recomandă prevenţie şi protecţie în ceea ce priveşte sănătatea ochilor, poate ar fi cazul să ţineţi cont de funcţia SoftBlue atunci când achiziţionaţi un nou monitor pentru acasă sau la birou.

Pentru cei care doresc să îşi achiziţioneze chiar acum acest produs, recomand să daţi o raită pe eMAG, unde preţul este accesibil şi chiar redus comparativ cu perioada în care am început eu să îl utilizez.

Dacă aveţi alte sugestii sau întrebări, ne puteţi scrie în secţiunea de comentarii de mai jos sau pe e-mail la redactie@noobz.ro.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!