More

  „Ce-ai zice să călătoreşti şi să fii plătit pentru asta?” – Escrocherie piramidală sau viaţă de lux?

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dacă locuieşti în Bucureşti, cel mai probabil până acum cel puţin un prieten pe care nu l-ai mai văzut de câţiva ani te-a contactat să te invite la o cafea pentru a-ţi prezenta oportunitatea vieţii tale. De cele mai multe ori totul începe cu întrebarea: „Ce-ai zice să călătoreşti şi să fii plătit pentru asta?”

  Da, despre MLM în turism este vorba, v-aţi prins. Citeam în această dimineaţă articolul lui Paul Barbu de pe destinatii.eu: „Noua escrocherie piramidală legală din turismul românesc. Luați țeapă sau nu?” şi m-am regăsit în totalitate în povestea lui.

  Afacerile MLM sunt de când lumea şi toate îţi promit o viaţă de succes, fără probleme, cu mulţi bani, distracţie, bunăstare şi voie bună. MLM se traduce prin Multi-Level Marketing sau mai pe româneşte „afacere promovată din gură în gură”. De-a lungul timpului s-a dovedit că această metodă de a face afaceri este mult mai de succes decât cea tradiţională prin care investeşti pe cât de mult posibil în publicitate care s-ar putea sau nu să îţi creeze conversie. Ca să înţelegeţi şi mai bine la ce tip de afacere ne referim aici, voi enumera doar câteva nume: Amway, Avon, Oriflame, Herbalife, iar completarea listei o puteţi face voi în secţiunea de comentarii de mai jos unde putem dezvolta subiectul.

  Cât timp eşti doar client al companiilor, s-ar putea să găseşti chiar unele produse de care să fii foarte mulţumit şi să îţi faci un obicei din a le folosi. Dar, când te implici în afacere, ai „de mâncat multă mămăligă” până să te faci mare sau altfel spus „până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii”.

  Dacă până acum întâlneam afacerile de timp MLM mai mult în partea de nutriţie şi cosmetice sau produse de curăţenie în România, acum acesta îşi face loc şi pe piaţa de turism. Acum, dacă este vorba despre o escrocherie sau nu, timpul va decide şi las la latitudinea voastră să spuneţi dacă există riscul să luaţi o ţeapă sau nu.

  Paul explică foarte clar cum decurge noua escrocherie piramidală legală din turismul românesc în articolul citat mai sus. Da, e clar, când îţi vinde cineva vise, parcă ţi-ai da şi pielea de pe tine pentru o viaţă perfectă. Dar, totuşi, să fim serioşi, câţi oameni care s-au îmbogăţit până acum din afacerile de tip MLM cunoaştem? Nu cumva majoritatea au rămas la stadiul de distribuitori şi trăiesc de ani de zile din comisioane, iar grosul este în continuare obţinut de superiorii lor?

  Am o prietenă distribuitor Avon şi Oriflame care deşi înteprinde această activitate de aproximativ 10 ani de zile, în continuare tot ce câştigă sunt câteva sute de lei care o ajută să îşi completeze veniturile lunare. Mai mult decât atât, cunosc chiar şi persoane care s-au implicat în această nouă afacere piramidală din turismul românesc şi când îi întreb „Ei, cum merge cu vacanţele?”, îmi spun „Bine, începe să se dezvolte treaba!”, dar ei nu au mers de mai bine de un an de zile în nicio călătorie şi nici nu au fost plătiţi pentru asta, aşa cum le fuseseră vândute visele în urmă cu 2 – 3 ani când se creau bazele afacerii MLM în turism la noi.

  Concluziile acestei „escrocherii piramidale” din turismul românesc, cum le numeşte Paul, ar trebui să dea de gândit la fiecare dintre noi. Clar, cu toţii ne dorim o viaţă fără griji, poate chiar să nu mai muncim niciodată şi să călătorim în jurul lumii, şi mai ales să şi fim plătiţi pentru asta, dar oare chiar nu ne dă deloc de gândit că ceva e putred la mijloc?

  Până acum, din toţi cei „de succes” pe care i-am văzut la aceste prezentări ale noii escrocherii din turismul românesc, care au loc seara în cluburi de noapte de cele mai multe ori, cei care au „aruncat cu sutele de euro” pentru înscriere în circuit, sunt deja vedete, medici, avocaţi, reporteri, cu alte cuvinte oameni care au bani pentru a călători. Nu e ciudat cum în toate exemplele nu găsim nicio gospodină sau un măturător de stradă care s-a îmbogăţit peste noapte?

  Vă las să trageţi propriile concluzii şi să spuneţi în secţiunea de comentarii de mai jos dacă acest sistem MLM din turism este sau nu o ţeapă şi desigur, dacă unii dintre voi aţi reuşit să vă îmbogoţiţi deja din această afacere.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.