More

  Samsung Galaxy S8 Plus şi securitatea: Poţi sau nu să deblochezi S8 Plus cu o poză?

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  De când s-a lansat noul smartphone flagship Samsung Galaxy S8 şi fratele său mai mare S8 Plus, circulă un zvon în mediul online potrivit căruia cu o fotografie mai mare, la o rezoluţie foarte bună, reuşeşti să păcăleşti atât senzorul de scanare facială, cât şi scannerul pentru iris.

  Tot ce pot să spun după ce am testat Galaxy S8 Plus prin programul Orange Smartphone Tester (#OST11) este că: „This did not happened to me!”. Adică, aşa ceva nu mi s-a întâmplat, iar pentru mine zvonul s-a transformat într-un mit şi nimic mai mult. Am luat 3 fotografii diferite în care apar la o rezoluţie foarte bună şi am încercat să deschid cu ele smartphone-ul din mai multe unghiuri, în condiţii de lumină bună şi în condiţii de lumină scăzută, iar experimentul a fost un eşec.

  Totuşi, există colegi, precum Dan Dragomir, care au reuşit să deblocheze telefonul cu o fotografie după mai multe încercări. Acesta şi-a făcut un selfie cu telefonul HTC U Ultra şi după câteva încercări telefonul Galaxy S8 Plus s-a deblocat.

  Scanarea irisului este, potrivit Samsung, gândită pentru o securitate fără vulnerabilităţi, iar recunoaşterea facială pentru deblocare imediată a telefonului. Am testat toate cele 3 metode de securitate implementate pe Samsung Galaxy S8 Plus, iar concluziile sunt următoarele:

  De ce Galaxy S8 Plus şi nu Galaxy S7 Edge: După un an cu S7 Edge şi o zi cu S8 Plus

  În primul rând, sunt nemulţumită de faptul că, scannerul pentru amprentă, scannerul facial şi scannerul pentru iris nu pot fi utilizate concomitent, ci funcţionează pe rând, în funcţie de funcţia pe care o consideri potrivită pentru stilul tău de utilizare a telefonului. Spre exemplu, pentru a avea acces la smartphone, înainte de orice trebuie să stabileşti un cod PIN, pe care neapărat nu trebuie să îl uiţi, dacă vrei să nu fii nevoit să readuci telefonul la setările din fabrică.

  Apoi, din setările telefonului, trebuie să îţi formatezi fiecare funcţie de securitate în parte, pentru ca la final să alegi una dintre cele trei pentru a debloca de fiecare dată telefonul.

  Senzorul de amprentă de pe Galaxy S8 Plus este ceva mai rapid şi mai precis decât cel de pe Galaxy S7 Edge. Personal, prefer mai mult poziţia scannerului de amprentă de pe S8 Plus, decât cea de pe S7 Edge. De multe ori, în cazul S7 Edge preferam să introduc codul în telefon pentru a-l debloca, decât să folosesc amprenta care avea momente când dădea erori.

  După lansarea Samsung Galaxy S8/S8 Plus, au existat destul de multe voci care au susţinut faptul că senzorul de amprentă de pe spatele telefoanelor, poziţionat în partea dreaptă a modulului de cameră, este cea mai neinspirată alegere a Samsung. După ce am testat funcţia, atât cu mâna stângă, cât şi cu cea dreaptă (de regulă folosesc ambele mâini pentru utilizarea telefoanelor, dar în mod special folosesc mâna stângă pentru numărat banii şi navigat pe internet), am constatat că senzorul de amprentă este foarte bine poziţionat, comparativ cu cel de pe S7 Edge.

  Cumpără acum noul Samsung Galaxy S8 de la Orange

  Este drept, la utilizarea cu mâna dreaptă trebuie să prinzi telefonul de la mijloc pentru a ajunge la senzor, dar totul ţine de obişnuinţă, care se formează în timp, de regulă în 10 – 20 de zile de utilizare, la fel cum e şi cazul ecranului lateral.

  Scanarea iris de pe Samsung Galaxy S8 Plus nu poate fi înşelată cu o fotografie, repet acest lucru. Iar de asta ar fi trebuit să îşi dea seama din primul moment fiecare dintre cei care au testat telefonul, dacă citeau condiţiile în care funcţia ar putea prezenta erori.

  Structura irisului tău este unică şi este aproape imposibil de replicat, acest lucru însemnând că autentificarea prin iris este una din cele mai sigure metode de a menţine telefonul blocat, iar conţinutul acestuia confidenţial. În plus, dacă nu poţi păcăli scannerul iris purtând ochelarii de vedere la ochi, ce te face să crezi că vei reuşi acest lucru cu o fotografie care de regulă este printată pe o hârtie lucioasă?

  Tehnologia de scanare facială de pe Galaxy S8 Plus este funcţia mea preferată de securitate şi mă bucur enorm că Samsung s-a gândit să o implementeze pe noua serie de smartphone-uri flagship. Pentru a accesa telefonul, trebuie doar să ridici telefonul ca şi cum ţi-ai face un selfie şi într-o fracţiune de secundă eşti în ecranul de pornire. Scannerul pentru iris a mai prezentat erori în unele momente, chiar mai des decât senzorul de amprentă. Ceva îmbunătăţiri prezintă comparativ cu cel de pe Note 7, dar nu suficient de multe.

  Pentru a porni scanarea facială, trebuie fie să apeşi de două ori în centrul ecranului pe notificare şi să te uiţi la display, fie să apeşi butonul de pornire al telefonului, lucru valabil şi în cazul scannerului pentru iris.

  Scanarea facială nu poate fi păcălită cu o fotografie, mai ales pentru că niciun om nu are faţa plată. Poate dacă am avea o fotografie cu chipul utilizatorului în 3D, ar putea să fie înşelată funcţia, deşi înclin tare să cred că este aproape imposibil acest lucru.

  Pe lângă codul PIN de accesare a telefonului, scannerul de amprentă, scannerul pentru iris şi scanarea facială, Samsung îţi mai oferă posibilitatea să îţi securizezi informaţiile personale printr-un dosar securizat. Mai exact, dacă ai fișiere și aplicații pe care le dorești confidențiale, ține-le în dosarul securizat. În plus, ai opțiunea de a face dosarul securizat vizibil doar pentru tine.

  Continui să testez cele trei funcţii de securitate ale Samsung Galaxy S8 Plus în perioada următoare şi nu numai şi vă ţin la curent cu noutăţile pe Noobz, Facebook NoobzFacebook Elena-Mădălina Muche şi Instagram. Dacă aveţi întrebări, nu ezitaţi să îmi scrieţi în secţiunea de comentarii de mai jos.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.