More

  Windows este depăşit de Android la nivel mondial, dar rămâne lider în SUA

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Sistemul de operare Android de la Google a depăşit Windows de la Microsoft pentru prima dată în ceea ce priveşte cota de piaţă la nivel mondial de utilizare a internetului pe luna martie 2017, arată cele mai recente cifre StatCounter.

  Cota de piaţă la nivel global pentru Android este de 37.93%, în vreme ce pentru Windows este de 37.91%. Deşi diferenţa este una minoră, ar putea trezi oarece doze de îngrijorare pentru Microsoft. În cele din urmă, nimeni nu mai foloseşte sistemul lor de operare mobil. Mai mult decât atât, Google a dat drumul la Android O developer preview în urmă cu aproximativ o săptămână, citează Fossbytes.

  După Android şi Windows urmează Apple cu iOS şi MacOS cu o cotă de piaţă la nivel global de 13.09%, respectiv 5.17%. În ceea ce priveşte sistemul de operare Linux, acesta se află la doar 0.75%. Sistemele de operare necunoscute au o cotă de piaţă de aproximativ 3%.

  Dominanţa Android în lume este susţinută de continentele Asia şi Africa. Statisticile StatCounter dezvăluie faptul că majoritatea oamenilor din Asia şi Africa posedă smartphone-uri în loc de laptopuri. Iar asta şi pentru că mai mulţi producători au umplut pieţele precum India şi China cu smartphone-uri Android low-cost.

  Windows încă reuşeşte să se menţină lider pe piaţa din Statele Unite ale Americii cu 38.03%, depăşind iOS (28.34%) şi Android (19.97%). Cât despre cifrele din India, Android este câştigător cu 61.78% cotă de piaţă, urmat de Windows cu 18.74%.

  Care este sistemul tău de operare preferat? Scrie-ne în secţiunea de comentarii de mai jos!

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.