More

  Samsung este obligat să plătească Huawei peste 11 milioane de dolari

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ultimele 6 luni de zile au fost destul de grele pentru Samsung. Galaxy Note 7 a fost retras de pe piaţă anul trecut definitiv din cauza bateriilor defectuoase, apoi şeful Samsung a fost arestat, iar acum instanţa chineză obligă gigantul sud-coreean să plătească 11.60 milioane de dolari Huawei pentru încălcarea brevetului.

  Potrivit Reuters, Huawei a dat în judecată un total de 5 companii din China, trei ale Samsung şi două companii de electronice din China, pentru „producerea şi vânzarea a peste 20 de tipuri de smartphone-uri şi tablete Samsung” care încalcă patentele producătorului chinez.

  Cele 5 firme au acum obligaţia să nu mai încalce drepturile de autor Huawei, iar Samsung trebuie să plătească pagubele. Huawei a solicitat compensaţii pentru mai mult de „30 de milioane de produse” care au fost vândute pentru „12.7 milioane de dolari”, scrie Reuters. S-ar părea că printre acestea se numără chiar şi Galaxy S7.

  Cumpără acum noul Samsung Galaxy S8 de la Orange

  Huawei a intentat procesul anul trecut cerând compensaţii pentru „utilizarea fără licenţă a celei de-a 4-a generaţii a tehnologiei de comunicaţii (4G), a sistemelor de operare şi a interfeţei software a utilizatorului în telefoanele Samsung.”

  Un reprezentant Huawei a declarat pentru Reuters că „salută decizia instanţei”, în vreme ce Samsung spune că „va analiza decizia instanţei şi va revizui hotărârea după care va lua o decizie”. Totuşi, aceste cifre par să pălească în comparaţie cu cei 548.2 milioane de dolari pe care compania i-ar avea de plătit Apple în luna iunie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.