More

  Google va eticheta ştirile false în rezultatele căutărilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google luptă împotriva „ştirilor false” prin introducerea tag-ului Fact Chech în rezultatele căutărilor. Dacă vei căuta o informaţie despre un subiect contestat intens, Google va oferi o pagină specială în partea de sus a rezultatelor căutărilor.

  Este un box mic, asemeni modului în care Google prezintă reţetele şi discografiile formaţiilor. Informaţiile de aici vor fi extrase de la publisheri precum PolitiFact şi Snopes şi vor prezenta informaţii cu privire la plângere, persoana care a lansat plângerea sau dacă aceasta crede că informaţia este reală.

  „Aceste verificări de fapt nu sunt ale Google şi sunt prezentate astfel încât oamenii să poată lua decizii fiind mult mai bine informaţi.”, scrie compania într-o postare de blog.

  Pentru a fi recunoscute ca verificatori de fapt, site-urile vor fi nevoite să respecte o listă destul de lungă de reguli. Acest lucru include folosirea marcajului Schema.org ClaimReview pe pagina în care analizează declaraţiile publice sau a Share the Facts widget creat de Jigsaw şi Duke University Reporters Lab.

  Conţinutul în sine trebuie să adere la Google News General Guidlines, ceea ce include reguli cu privire la structura datelor, verificarea faptelor, precum şi standardele de responsabilitate şi transparenţă. În cele din urmă, Google trebuie să stabilească faptul că acestea sunt o sursă de oficială de informaţie.

  „Dacă un publisher sau o verificare de fapt nu respectă aceste standarde sau nu onorează aceste politici, putem ignora, la discreţie, marcajul site-ului respectiv”, se arată în comunicatul oficial Google.

  Ştirile tradiţionale vor fi prezentate în continuare ca şi până acum. Box-ul de verificare a faptelor va apărea în partea de sus, dar sub acesta vei găsi acelaşi publisher şi link-urile ca de obicei. Noua funcţie nu va elimina distribuirea ştirilor false şi jignitoare din Google. În schimb, compania încearcă să educe mai bine utilizatorii cu privire la sursele de informare pe pare le folosesc. Google recunoaşte că până şi cei care verifică informaţia pot avea poziţii diferite de la un caz la altul.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.