More

  Samsung a grăbit Galaxy S8 în ciuda defectului de design, spun analiştii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Începutul anului 2017 s-a arătat promiţător pe piaţa de dispozitive mobile, începând cu lansările de la CES 2017 din ianuarie şi continuând cu cele de la Mobile World Congress din februarie.

  De la LG G6, HTC U Ultra, la Huawei P10 şi terminând cu Sony Xperia XZ Premium şi Galaxy S8 de la Samsung, fiecare flagship vine cu cel puţin câte un element care să atragă publicul de tehnologie. Totuşi, până acum supertelefonul care a impresionat utilizatorii a fost Samsung Galaxy S8, fie că vorbim despre modelul standard sau varianta Plus.

  Aspectul produsului Android lansat de producătorul sud-coreean este deosebit şi cu un pas în faţa modelului predecesor Galaxy S7 Edge, iar asta mulţumită „Infinity Display”, un ecran nou curbat şi fără margini care acoperă întreaga parte din faţă a dispozitivului.

  Putem afirma fără doar şi poate că Samsung Galaxy S8 este un dispozitiv Android aproape perfect. Totuşi, se pare că analiştii în domeniul sunt în continuare de părere că Samsung a dat greş la un lucru când a construit Galaxy S8 şi că nu ar fi trebuit să grăbească lansarea smartphone-ului.

  Este vorba despre locul în care a fost plasat senzorul de amprentă, îndeosebi în cazul S8 Plus. S-ar părea că, senzorul de amprentă este destul de greu de atins cu o mână, iar pentru a debloca telefonul cu această funcţie, trebuie să te foloseşti de ambele mâini sau poate chiar trebuie să întorci telefonul pentru a te asigura să atingi cu degetul senzorul şi nu camera.

  Chiar dacă Samsung a recunoscut că poziţionarea senzorului de amprentă nu este cea mai fericită, gigantul a decis să afişeze un avertisment care să le amintească utilizatorilor să îşi curăţe periodic lentila camerei.

  Personal, în timpul testării Samsung Galaxy S8 Plus prin campania Orange Smartphone Tester, nu am simţi nevoia să utilizez decât scannerul facial. În cazul în care acesta prezenta erori, introduceam codul PIN şi totul era bine. Din experienţele trecute cu un smartphone, cea mai bună poziţie în care ar fi putut fi amplasat senzorul de amprentă pe spatele telefonului era cât mai departe de cameră, eventual sub aceasta, în centrul dispozitivului.

  Samsung Galaxy S8 şi S8 Plus pot fi, de asemenea, deblocate folosit scannerul pentru iris sau pe cel facial, deşi aşa cum a recunoscut şi Samsung, acesta din urmă poate fi păcălit uşor cu o fotografie, lucru ce pune în pericol securitatea datelor personale.

  Mai mult decât atât, scannerul de amprentă este cea mai rapidă şi mai sigură modalitate prin care poţi proteja şi debloca Galaxy S8, de unde tragem concluzia că Samsung a luat o decizie greşită când a ales să poziţioneze senzorul de amprentă în partea dreaptă a camerei de pe spate.

  Din păcate, Samsung nu a avut încotro decât să plaseze senzorul de amprentă în acel loc, pentru că dacă ar fi fost să îl poziţioneze oriunde altundeva asta ar fi presupus o serie de schimbări majore de design care ar fi întârziat şi mai mult lansarea Galaxy S8.

  S-ar părea, potrivit Forbes, că Samsung a decis să anuleze lansarea Galaxy S8 la MWC în Barcelona, tocmai din cauza senzorului de amprentă, pierzând astfel milioane în acest proces, şi a amânat-o o lună mai târziu în New York.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.