More

  Samsung Galaxy S8 Plus: Asistentul digital Bixby este inutil momentan

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung România a lansat noile Galaxy S8 şi S8 Plus în data de 30 martie 2017, iar începând cu 1 aprilie 2017 testăm prin programul Orange Smartphone Tester (#OST11) noul dispozitiv mobil high-end Galaxy S8 Plus.

  În articolele anterioare cu privire la dispozitiv vă spuneam care sunt motivele pentru care aş renunţa la Galaxy S7 Edge pentru S8 Plus, ca de altfel şi unde pierde iPhone 7 Plus de la Apple şi câştigă Galaxy S8 Plus de la Samsung.

  Am vrut să testez Bixby, dar am aflat că nu este disponibil în România

  Mi-a luat vreo câteva ore să dau de cap asistentului virtual Bixby de la Samsung, ca în urma unor cercetări mai amănunţite să aflu că de fapt acesta este disponibil pentru început doar pentru piaţa mamă, Coreea de Sud şi pentru limba engleză.

  Din păcate, Bixby nu este disponibil pentru utilizatorii din România sau cel puţin nu poate fi utilizat în parametri normali. Mai exact, comenzile vocale funcţionează doar în anumite aplicaţii, iar pentru că unii utilizatori nu vorbesc engleza la perfecţie sau folosesc un accent englezesc, asistentul nu reproduce fidel cuvintele (asistentul nefiind disponibil nici în Marea Britanie).

  Bixby, asistentul digital pre-instalat pe flagship-urile Galaxy S8 şi Galaxy S8 plus, este disponibil momentat în Coreea şi limbile engleze, după cum am mai spus. În plus, se pare că acesta nu este disponibil nici în pieţe precum Germania, acolo urmând să ajungă abia din cel de-al patrulea trimestru financiar alacestui an. Despre disponibilitatea în România, cel puţin pentru moment, nu s-a comunicat nimic oficial.

  Bixby – un accesoriu de PR sau o necesitate

  Bixby este încercarea Samsung de a concura cu asistenţii virtuali precum Google Assistant, Siri de la Apple, Cortana de la Microsoft şi Alexa de la Amazon.

  Bixby se presupune că este noua soluţie prin care compania vrea să adauge mai multă funcţionalitate componentei hardware a Galaxy S8. Samsung a adăugat inclusiv un buton hardware dedicat Bixby, deşi unii specialişti în domeniu susţin că nu era necesară această schimbare.

  Din păcate, Bixby, care a fost lansat împreună cu noua generaţie de smartphone-uri flagship de la Samsung, primeşte doar suport oficial pe Galaxy S8 şi Galaxy S8 Plus. Această disponibilitate limitată a Bixby ar putea fi cauza suportului limitat de aplicaţii pentru asistentul digital Samsung, de vreme ce Bixby suportă în prezent doar aplicaţii native Samsung şi doar un număr limitat de aplicaţii de la terţi, precum CNN, Facebook, YouTuve, Uber, LinkedIn, Twitter şi Foursquare.

  Cumpără acum noul Samsung Galaxy S8 de la Orange

  Totuşi, ne aşteptăm ca lista de aplicaţii să se extindă pe măsură ce Bixby va deveni disponibil pe mai multe pieţe din întreaga lume. Aşadar, în urma perioadei de testare S8 Plus pe care l-am primit de la Orange, nu putem să spunem prea multe cu privire la asitentul virtual Bixby, cel puţin nu până când va fi oficial disponibil şi în România, cu suport pentru mult mai multe aplicaţii. Se pare că, cel puţin în primele luni de la lansare, Bixby la fi impracticabil, iar butonul dedicat acestuia mai mult va încurca utilizatorii, decât să îi ajute.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.