More

  Facebook acuzat de exploatarea copiilor prin monitorizare și expunere la anumite reclame

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook și-a cerut scuze după ce a fost acuzat de monitorizarea și expunerea mai multor copii la anumite tipuri de reclame.

  Facebook a monitorizat postările mai multor copii din Australia și a folosit anumiți algoritmi pentru a-i identifica și a-i exploata prin expunerea lor la anumite reclame, în momente în care aceștia erau vulnerabili.

  Documente interne subliniază modalitatea prin care rețeaua de socializare este capabilă să identifice „momente în care tinerii au nevoie de sporirea încrederii în sine” prin monitorizarea postărilor, pozelor și a interacțiunii cu alți utilizatori.

  Rețeaua de socializare strânge informații despre starea de spirit a utilizatorului, fie că se simte inutil, copleșit sau agitat, transmițând mai departe aceste informații publiciștilor care folosesc acest lucru pentru a-și promova produsele.

  Acest mod de operare al Facebook încalcă Codul de Bune Practici în domeniul Publicității și Marketingului pentru copii din Australia.

  De asemenea, această practică evidențiază modul prin care Facebook monitorizează utilizatorii, o practică pe care toate rețelele de socializare o condamnă. Facebook a recunoscut greșeala și şi-a cerut scuze. Compania a demarat, la rândul ei, o anchetă internă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.