Clienţi Samsung reclamă pixeli arşi pe display-ul Galaxy S8

Mădălina Gănescu
- 2.05.2017, 16:49 în Smart
0

SHARES

Din cauza eşecului seriei de phablet-uri Galaxy Note 7 de la Samsung, gigantul de tehnologie sud-coreean se află sub lumina reflectoarelor de la lansare flagship-urilor Galaxy S8.

Până acum, utilizatorii au semnalat o serie de probleme, de la nuanţe de roşu pe display la faptul că unele terminale nu se încarcă wireless sau că asistentul virtual Bixby nu funcţionează. Ei bine, pentru unele dintre aceste probleme, Samsung are deja soluţia şi pregăteşte un update software, în vreme ce alte probleme încă sunt analizate sau depistate.

Astăzi, un client Galaxy S8 a publicat pe un forum cunoscut din Coreea de Sud o fotografie care arată că display-ul prezintă o porţiune de pixeli arşi, lucru ce se referă la faptul că ecranul smartphone-ului are o porţiune permanent decolorată provocată de o utilizare neregulată a pixelilor.

Această problemă este mai des întâlnită în cazul display-urilor AMOLED. Postarea utilizatorului arată că zona arsă apare în partea de jos a ecranului unde este încorporat butonul sensibil la atingere, care înlocuieşte butonul tradiţional de home. Funcţia soft key foloseşte tehnologia Always on Display de la Samsung, cunoscută şi drept AOD.

Filiala Samsung din zona respectivă a eliminat din ecuaţie posibilitatea ca zona arsă să fie din cauza funcţiei AOD, spunând că gigantul a adoptat o tehnologie rezistentă la astfel de situaţii pe ultimele sale dispozitive mobile.

„Un algoritm de prevenţie a arsurilor este deja implementat”, a declarat un reprezentant Samsung din Seul. „Dacă plângerea clientului se va dovedi sau nu a fi adevărată, rămâne de văzut. Momentan, nu am primit şi alte reclamaţii cu privire la această defecţiune.”

Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!