More

  Windows 10 S este răspunsul Microsoft la Chrome OS

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Microsoft lansează astăzi o nouă versiune a sistemului de operare Windows 10. De fapt, aceasta este un răspuns al Microsoft la Chrome OS, pentru a simplifica Windows-ul pentru hardware-ul low-end şi în mod special pentru piaţa de educaţie.

  „Tot ce rulează Windows 10 S este descărcat din Windows Store”, spune Terry Myerson de la Microsoft. Acest lucru nu înseamnă că aplicaţiile pentru dektop nu vor rula această versiune de Windows 10, dar vor trebui să fie special înpachetate şi listate în Windows Store.

  În timpul unei demonstraţii, Myerson a prezentat capacitatea de a suporta periferice şi dispozitive la fel ca Windows 10 normal. Myerson a mai precizat, de asemnea, că Microsoft a „raţionalizat” wallpaper-ul implicit pentru Windows 10 S: „Windows 10 S va rula în orice browser din Windows Store”, spune Myerson, lăsând să se înţeleagă că dacă Google doreşte să listeze Chrome în Store atunci va fi disponibil pe dispozitivele care rulează Windows 10 S. Fără Chrome, Microsoft s-a concentrat aşa cum era normal pe browser-ul Edge şi în mod special pe site-urile de educaţie şi aplicaţiile web.

  Microsoft a mai vorbit şi despre modul în care funcţionează procesul de login pe Windows 10 S. Sistemul de operare necesită aproximativ 15 secunde să fie pregătit pentru ca un student să se autentifice şi să îl utilizeze pentru prima dată, un proces mai rapid decât cel disponibil până acum pe Windows 10 Pro, spune Microsoft.

  Microsoft doreşte să se dezvolte pe piaţa de educaţie şi scopul său cu Windows 10 S este să determine cât mai mulţi parteneri să producă dispozitive care să ruleze noua variantă a Windows 10. Dispozitivele vor avea un preţ de pornire de 189 dolari începând din această vară. Windows 10 S va fi disponibil gratuit pentru şcoli care folosesc deja PC-uri cu Windows 10 Pro şi includ Office 365.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.