Maşina autonomă Peugeot 3008 va fi testată în toamnă pe străzile din Singapore | NOOBZ.RO

Maşina autonomă Peugeot 3008 va fi testată în toamnă pe străzile din Singapore

Mădălina Gănescu
- 3.05.2017, 15:03 în Auto
0

SHARES

Groupe PSA, deţinătorul brandurilor auto Peugeot SA şi Citroën, va face echipă cu startup-ul de maşini autonome NuTonomy pentru a testa SUV-urile sale autonome în Singapore la un moment dat anul acesta, au anunţat astăzi cele două companii.

Partenerul reprezintă un jucător major nou în lumea maşinilor autonome. După achiziţionarea brandurilor General Motors Opel şi Vauxhall pentru suma de 1.4 miliarde de dolari luna trecută, Peugeot urmăreşte acum să ajungă al doilea cel mai mare producător de maşini din Europa, după Volkswagen.

Începând de anul trecut, NuTonomy testează propriile maşini autonome în Singapore, iar recent a început să ruleze vehiculele sale în Boston. În august 2016, startup-ul a lansat primul experiment de taxi autonom, surclasând Uber pentru mai multe săptămâni la rând.

În ceea ce priveşte parteneriatul despre care vorbim astăzi, se pare că NuTonomy va integra tehnologia şi software-ul personal pentru maşinile autonome pentru a personaliza SUV-ul Peugeot 3008, care a primit recent titlul de „Maşina Europeană a anului pentru 2017”. NuTonomy spune că va completa integrarea până la finalul acestei veri, iar testarea pe străzile din Singapore va începe din luna septembrie 2017.

„Această colaborare reprezintă un pas semnificativ către vehiculele autonome, care ne va permite să oferim soluţii de mobilitate diferite clienţilor noştri”, spune Anne Laliron, Director Executiv Groupe PSA, într-un comunicat de presă.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!