More

  Google a achiziţionat Owlchemy, unul dintre cele mai de succes studiouri de jocuri VR

  Google a anunţat astăzi că a achiziţionat Owlchemy Labs, un studio centrat pe VR care a creat Job Simulator şi Rick and Morty: Virtual Rick-ality.

  Owlchemy va continua să lanseze jocuri VR pentru platforme multiple, dar de acum înainte va fi susţinut de Google: „Avem o serie de jocuri originale în faza de producţie şi prototip şi vom continua să facem asta”, spune co-fondatorul Owlchemy, Alex Schwartz. „Suntem foarte încântaţi să continuăm să facem asta cu sprijinul Google.”

  Owlchemy este cunoscut pentru dezvoltarea jocurilor care imită îndeaproape utilizarea mâinilor reale, iar o postare de blog asigură cititorii că va „continua să se concentreze asupra interacţiunilor cu mâinile şi experienţei de utilizare de calitate, la fel cum s-a întâmplat cu Job Simulator”.

  Schwartz spune că urmărirea mâinilor cu mişcare completă este „un fel de factor cheie al nostru”. Acest lucru se află în contrast cu platforma VR Daydream de la Google care foloseşte o telecomandă cu funcţii de control a mişcărilor limitate.

  Owlchemy nu a pornit ca studio VR în 2011, ci a lansat jocul de satiră controversat Smuggle Truck, urmat de update-ul animat Snuggle Truck. Totuşi, a fost unul dintre primele studiouri care a lucrat cu kit-ul iniţial de dezvoltare Oculus Rift în 2013, iar Job Simulator a fost lansat pentru PlayStation, VR, HTC Vive şi Oculus Touch. Job Simulator a depăşit 3 milioane de dolari în vânzări la începutul anului 2017.

  Probabil vom afla mai multe de la Google cu privire la realitatea virtuală în cadrul conferinţei dezvoltatorilor I/O ce va avea loc săptămâna viitoare, deşi există zvonuri care indică faptul că Schwatz ar fi spus că Owlchemy nu va anunţa proiecte noi. Această achiziţie sugerează că Google încă lucrează la dezvoltarea a cât mai mult conţinut VR, în comparaţie cu Oculus deţinut de Facebook, care recent a închis studio-ul de film VR pentru a finanţa proiecte externe.

  URMĂREȘTE-NE

  16,068FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here