More

  REVIEW VIKING – Primul tău sistem de gaming

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Viking este un system pe care PC Garage îl oferă ca și soluție entry-level pentru toți cei care adoră gamingul, dar au un buget modest.

  Îmi amintesc și acum primul meu sistem, pe care am jucat primele jocuri. Prin anul de grație 1991, dispuneam (nu dețineam) de un 486, cu un procesor INCREDIBIL de 33 MHz (66 MHz dacă apăsam butonul TURBO) și 8 MB memorie RAM, iar pe el jucam Prince of Persia, Supaplex, Lotus, iar dacă nu mă opresc acum, lacrima de nostalgie din colțul ochiului se va transforma în șiroaie.

  Am simțit nevoia acestei introduceri tocmai pentru a pune accent, pentru cei care nu sunt neapărat atrași de acest “fenomen” care se numește gaming, pe cee ace îți oferă ca experiență. Este o experiență unică, ce nu poate fi reprodusă de nicio altă acțiune. Nu mai punem la socoteală faptul că înainte jucai de unul singur. Multiplayer-ul a apărut mai târziu, iar “lan party”-urile erau foarte greu de organizat, cu multă muncă de convingere pentru unitatea parentală, suveran pe spațiul fizic în care tu activai.

  Dipă cum spuneam, acest review pentru un system entry-level se adresează în special părinților, care se pot trezi cu dilema pe care o aveam noi, respectiv “să iau un calculator bun pentru jocuri, ori copilul meu să aibă un calculator pe care să meargă programele grafice sau editoare video sau programme scolare”. Ce bine că am scăpat de această problemă! Acest sistem entry-level, cu toate că îl numim “de gaming”, este potrivit atât pentru gaming, cât și supracalificat pentru orice altă sarcină cu care ai putea să îl pui la încercare. Dar nu mă credeți pe cuvânt, haideți să vedem ce are “sub capotă”.

  Sistem Gaming VIKING: CONFIGURAȚIE

  PROCESOR INTEL CORE i3 7100

  Sistemul este echipat cu un procesor Intel din cea de-a șaptea generație Intel, care oferă posibilitatea de a rula cele mia noi jocuri. Intel Core i3 7100 are o frecvență de 3,9 GHz si un total de 4 fire de executie.

  PLACA VIDEO GTX 1050 Ti

  GTX 1050 Ti de la NVIDIA este cea mai nouă placă entry-level, lansată în luna octombrie 2016. GTX 1050 Ti cu 4 GB de memorie ultrarapidă GDDR5, are un sistem de răcire Gigabyte Windforce 2X ce disipează aerul cald și menține placa la parametri optimi, pentru fiabilitate maximă.

  HDD SEAGATE BARACUDA 1TB

  Pasionații de jocuri știu că spațiul de stocare, pe care jocurile apărute din 2016 până în ziua de astăzi, ocupă un spațiu de “ceva peste 40GB”, unele jocuri cu tot cu DLC-uri, ajungând să depășească 100GB. Dacă mai punem la socoteală și pozele părinților, care nu sunt nici ele puține, ajungem la concluzia că un spațiu de 1TB este perfect. Nici prea mic, dar nici prea mare.

  HDD Seagate Baracuda are o viteză de rotație de 7200 RPM, iar performanțele de scriere sunt de 120,7 MB/s, respectiv 175,9 MB/s pentru citire. Este un HDD care nu te va face să aștepți nici atunci când ai multă treabă.

  AIRFLOW SI WIRE MANAGEMENT

  Pentru ca orice sistem de gaming să poată opera în parametri optimi, temperaturile componentelor sunt extrem de importante pentru stabilitate și performanță. De aceea, VIKING dispune de un sistem de răcire cu 3 ventilatoare silentioase, de mari dimensiuni.

  Păstrând moda pe care o vedem la toate sistemele, aveam posibilitatea de a vedea componentele din interior. Tocmai din acest motiv este necesar o gestionare a cablurilor pentru a oferi o estetică plăcută. În acest sens, majoritatea cablurilor sunt trasate prin spatele plăcii de bază, iar fluxul de aer nu este obstrucționat.

  Sistem Gaming VIKING: Ce jocuri putem rula?

  Am ajuns și la subiectul care pe noi ne interesează cel mai mult: ce jocuri putem rula? Ei bine, lista este cuprinzătoare. Titlurile de mai jos sunt numai o selecție dintre cele mai noi jocuri, pe care sistemul Viking le poate rula. Este un mix de genuri, iar dintre toate aceste titluri, cu siguranță un gen te prinde și îți oferă un motiv în plus pentru a opta pentru un astfel de sistem.

  Fără să ne mai lungim, jocurile pe care le-am testat pe sistem sunt: Overwatch, Counter Strike: Global Ofensive, League of Legends, Dota 2, Doom, Hitman 2017. Între jocurile cu care sistemul se mândrește că le poate rula se mai numără și Grand Theft Auto V, Watch Dogs 2, Battlefield 1, Tom Clancy’s The Division și, evident, Minecraft.

  Experiența de gaming a fost una plăcută, diferită de cea prin care “am redevenit gamer în numai 5 zile”, dar trebuie să ținem cont că discutăm de un system de peste 15000 lei, cel entry-level având un cost de numai 2700 lei. Cu toate acestea, Viking a reușit să ofere o experiență de gaming “cuprinzătoare”.

  Este un sistem care merită, iar împerecheat cu un monitor entry și periferice de gaming mai modeste, poate oferi mai mult decât s-ar fi așteptat oricine aude că acest system are un cost mai mic de 3000 lei.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here