Acest pas face parte din demersul companiei de a determina dezvoltatorii să se concentreze pe lansarea aplicațiilor pe 64-biți. Primul pas a fost prin impunerea oferirii de support pentru 64-biți.

Acum, Apple a trecut la măsuri mai drastice, unii dintre dezvoltatori observând că aplicațiile lor pe 32-biți nu mai apar în căutările din App Store. Aplicațiile nu au fost șterse, iar cei care au link către aplicație, o pot accesa, dar acum este aproape imposibil să ajungi la ea fără să stai să cauți pagină cu pagină în categoria unde aceasta a fost adăugată.

Asta se poate pune și pe seama lansării iOS 11, care va fi prezentat în cadrul WWDC 2017, viitorul sistem de operare oferind exclusiv aplicații pe 64-biți, iar acesta ar fi ultimul avertisment.

Trecerea la dezvoltarea aplicațiilor pe 64-biți vine cu mai multe avantaje, între care și performanțele sporite, viteza de răspuns mai bună, cât și spațiul de stocare mai mic, prin renunțare la anumite bucăți de cod pentru 32-biți, care ocupă spațiu degeaba.