More

  La 11 ani a cheltuit 7500 de dolari pe App Store

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Un copil de 11 ani a reușit să strângă o factură de 7.500 de dolari, prin micro-tranzacții de pe o tabletă iPad.

  Atât Apple, cât și Google, au implemetat o serie de unelte care să contribuie la evitarea unor astfel de episoade, care se pot dovedi dezastruase pentru bugetul unei familii. Cu toate acestea, există cazuri în care aceste măsuri de siguranță nu sunt suficiente.

  De această dată, un copil din Marea Britanie a reușit, prin utilizarea cardului de credit al tatălui său, să chestuiască aproape 7.500 de dolari, în urma achiziționării mai multor aplicații și bonusuri, cu micro-tranzacții efectuate prin iTunes.

  Tânărului Alfie Dobson, în vârstă de numai 11 ani, i-a fost captată atenția de posibilitatea obținerii unor avantaje în jocul pe care îl avea pe tabletă, iar acesta s-a obișnuit foarte repede cu bonusurile care, individual, costă numai 0,99 dolari. Din păcate, cele 50 de tranzacții online, au totalizat o factură de 7.500 de dolari.

  Roy Dobson, tatăl copilului, a explicat cât de ușor și rapid s-a efectuat tranzacțiile, spunând că în 5 minute, fiul său a reușit să cheltuie 700 de lire sterline, iar în următoarele 30 de minute a cheltuit alte 1.100 de lire sterline.

  Alfie avea voie să se joace pe iPad numai în weekend, iar fabuloasa sumă s-a adunat în decursul a două săptămâni. Jill Dobson, mama copilului, a spus că nu știa de posibilitatea micro-tranzacțiilor din aplicații și de cât de mult pot costa. Singurul lucru pe care Alfie l-a spus mamei sale este că jocul era foarte frumos și că nu se putea opri din jucat, cu toate că tot ce făcea era să apese un singur buton, în repetate rânduri.

  Vestea bună este că Apple a hotărât restituirea întregii sume de bani, salvând bugetul familiei de la o factură imensă. Apple nu a făcut public numele jocului pe care Alfie l-a jucat în momentul în care a început febra cumpărăturilor.

  Pentru cei care vor să evite astfel de întâmplări, Apple pune la dispoziție mai multe moduri prin care părinții pot restricționa accesul copiilor la anumite funcționalități. Acestea pot fi găsite în meniul de setări, sub opțiunile Generale, la Restricții. În acest fel, iTunes va solicita o parolă pentru fiecare micro-tranzacție.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.