More

  Exclusivitate! Stefan Sommer vorbeşte despre viitorul pieţei de monitoare şi despre tendinţele în următorii ani

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cum arată viitorul pieţei de monitoare, dar mai ales ce oportunităţi şi tendinţe stabilesc direcţia. Un interviu în exclusivitate cu Stefan Sommer, Director de Marketing și Business Management în Europa din cadrul MMD.

  Noobz: Dimensiunile mari ale ecranelor și modelele curbate sunt doar două dintre cele mai atrăgătoare și actuale subiecte pentru monitoare. Ce tendințe vezi în următorii ani și la ce inovații ne putem aștepta de la monitoarele Philips în viitorul apropiat?

  Stefan Sommer: Platformele media digitale – PC-uri, notebook-urile, smartphone-urile și altele asemenea – sunt convergente, iar importanța conectivității mobile va crește. Drept urmare, monitorul va acționa din ce în ce mai mult ca o platformă pentru streaming de conținut dintr-o serie de dispozitive; de la telefoane mobile la set-top box-uri și PC-uri, servind de asemenea ca o interfață pentru centrele de control ale “caselor inteligente” . Acest lucru generează cererea de pe piețele B2B și B2C pentru ecrane mai mari și o mai bună calitate, rezoluție și culoare.

  Să luăm ca exemplu dimensiunile ecranelor: cu câțiva ani în urmă, utilizarea unor dimensiuni de peste 27 inci era considerată ca expansiva. Dar acum, cererea crește pentru această dimensiune și dimenisuni mai mari, pe măsură ce utilizatorii ajung să aprecieze ideea de spațiu mai mare. În ceea ce privește rezoluția, utilizatorii sunt dornici să meargă mai sus. 4K se va extinde bine în mainstream în următorii câțiva ani, iar utilizatorii profesioniști vor trece la rezoluții chiar mai fine. Pionierii rezoluției 8K sunt deja la orizont.

  Inovații majore și incitante sunt în curs de dezvoltare și pentru culorile redate. Împreună cu tehnologia color QuantumDot, MMD avansează cu UltraWide Color pe întreaga linie, aducând această gamă mai largă la îndemâna tuturor utilizatorilor noștri. Mă aștept ca o gamă de culori de >85% NTSC să devină standard în curând, spre deosebire de actualul standard comun de 72%.

  Tehnologia High Dynamic Range (HDR) este o altă caracteristică inovatoare, pe care o vom vedea mai mult la monitoare. Aceasta va extinde gama de contrast și de culoare, astfel încât imaginile par să aibă o adâncime mai mare – acestea sunt vești excelente pentru aplicațiile video, grafice și divertisment. În cursul acestui an vom lansa o linie de produse dedicată divertismentului, care va include și HDR.

  Noobz: Cum vedeți viitorul dispozitivelor de realitate virtuală? Vor înlocui monitoarele sau vor coexista alături de ele?

  Stefan Sommer: VR-ul a început deja să se miște în domenii profesionale precum arhitectura și designul, medicina și geologia. Ceea ce ține realitatea virtuală pe loc în sectorul utilizatorilor domestici – sector ce va înregistra creșterea cea mai mare – este lipsa unui conținut atractiv.

  De asemenea, performanța este o problemă: orice artificiu sau problemă în randarea imaginii acționează ca un obstacol în calea unei adoptări mai largi. În cele din urmă, este foarte probabil să vedem un efect de reducere a impactului de către sectoarele profesionale de vârf. Imediat ce tehnologia va avansa și va fi mai accesibilă, cu un conținut excelent de atragere a utilizatorilor, VR-ul va avea succes.

  Întrucât VR-ul este în esență doar un alt format de afișare, nu mă aștept să înlocuiască afișajele convenționale. Cele două tipuri vor coexista din cauza scopurilor foarte diferite. De exemplu, în cazul unui proiect, este mult mai ușor să colaborați în fața unui monitor decât prin VR!

  Noobz: Cum vă așteptați ca piața monitoarelor să se schimbe în următorii ani și ce oportunități vedeți pentru MMD?

  Stefan Sommer: Ne așteptăm ca piața să evolueze în câteva direcții. De exemplu, ceea ce se întâmplă cu ecranele curbate este doar începutul. Ne așteptăm ca această piață să se dezvolte și să devină mai stabilă în următorii câțiva ani.

  Este posibil ca monitoarele să devină mai specializate, cu caracteristici foarte specifice, concepute în jurul unui anumit grup țintă: de exemplu, formatul mare 21:9 pentru profesioniștii din domeniul bancar și financiar. Totuși, în ciuda especializării în creștere a utilizatorilor, principalele caracteristici care sunt în prezent high-end vor intra în mainstream în următorii câțiva ani, apropiindu-se de calitatea profesională a utilizatorilor din sectorul B2C.

  Și întrucât conectivitatea mobilă crește în importanță, MMD este în măsură să ofere soluții care oferă utilizatorilor flexibilitate și vizionare fantastică atât în aplicațiile B2B, cât și în aplicațiile B2C. Accesibilul docking USB permite utilizatorilor să atașeze rapid dispozitivul preferat. MMD este deja un furnizor de top al monitoarelor USB Docking și va mări și mai mult acest segment.

  Aceste caracteristici de conectivitate vor fi și mai importante în sectorul B2B, unde vedem și oportunități cu funcții inteligente pentru a face spatiile de lucru, birourile, mai eficiente: de exemplu, monitoarele Philips cu PowerSensor pot simți când cineva se află la birou și se opresc automat atunci când nu sunt utilizate.

  Mai mult, hackerii devenind tot mai inventivi, intimitatea și securitatea devin tot mai importante. Recunoscând expunerea potențială la risc prin intermediul camerelor web, MMD a fost primul care a lansat un monitor cu camera web de tip pop-up. Cu un flux de produse inovatoare, cum ar fi cele din laboratoarele noastre, suntem pregătiți pentru orice evoluție a pieței.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.