More

  Despre consumatorii de tehnologie fanatici şi cum te induc în eroare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cunoaştem cu toţii acei consumatori de tehnologie fideli unui singur brand de la primul dispozitiv până în prezent. Unii aleg un anumit producător pentru calitatea produselor, alţii pentru raportul calitate-preţ, unii pentru accesibilitate, iar destul de mulţi pentru etichetă.

  Pentru că recent am întâlnit destul de mulţi utilizatori de tehnologie fanatici, am zis că ar fi necesar să ne dăm seama cum îi putem deosebi de restul şi mai ales când este cazul să luăm în considerare sfaturile lor şi când nu.

  Fanii unui brand pot fi deosebiţi de clienţii fanatici în primul rând prin faptul că ţin cont şi de pachetul de specificaţii şi de utilitatea acestora când achiziţionează produsele. Fanaticii se rezumă de regulă doar la a vedea logo-ul brandului oriunde întorc privirea prin casă, fie că e vorba de aer condiţionat, televizor, sistem audio sau telefon şi investesc resurse financiare în orice ofertă le iese în cale, chiar dacă s-ar putea să nu aibă nevoie de produsul respectiv.

  Una este să fii client fidel şi fan al brandului şi alta este să achiziţionezi dispozitive în neştire, doar pentru că există logo-ul unui anumit brand inscripţionat pe ele. Aşa cum bine ştim, fiecare producător lansează produse din diferite categorii: entry-level, mid-range, respectiv high-end, iar calitatea acestora şi durabilitatea lor depind în mare parte de piaţa din care fac parte.

  Fanaticii vor încerca întotdeauna să te determine să alegi să cumperi produsele pe care ei le-au achiziţionat sau au în plan să le cumpere, dar niciodată nu vor oferi argumente plauzibile, iar dacă vei intra în detalii tehnice, îţi vor răspunde cu: „Pe bune, de câte ori ai auzit de brandul ăsta? Ăştia de care spui tu au lansat numai produse praf”.

  Iar dacă încerci să înţelegi cum poate fi interpretat termenul „praf”, fanaticul îţi va spune doar: „Eu sunt mulţumit de brandul ăsta, am în casă doar produse de la acest producător.”, fără să vină cu o negative care să te determine să îţi dai seama că ai putea fi în punctul de a face o alegere greşită.

  Fanaticii nu vor fi de acord cu nicio inovaţie a altui brand decât cel utilizat de ei, chiar dacă poate competitorul a adus pe piaţă un produs net superior celui pe care deja îl deţine, iar preţul este mai accesibil. Întotdeauna va găsi motive prin care să nu fie de acord cu ceea ce spui, iar dacă începi să vorbeşti despre specificaţii, utilitate, funcţionalităţi şi alte lucruri de acest fel, cel mai probabil îţi va întoarce spatele şi îţi va spune: „Ştii ceva, fă borş, îmi bat capul degeaba!”.

  De regulă, atunci când trebuie să achiziţionăm un produs electronic sau electrocasnic nou, în loc să mergem direct la specialişti sau să facem un research la producătorii de pe piaţă, alegem să cerem sfatul unui prieten, care este pasionat de tehnologie.

  Dacă ştii că prietenul respectiv se documentează zilnic pe acest domeniu şi are într-adevăr habar ce înseamnă RAM, pixeli, mAh, lumeni şi alţi astfel de termeni, dar mai ales că ştie să facă diferenţa între software şi hardware, atunci ai putea încerca să mergi pe mâna lui. Dar, dacă atunci când ceri unui prieten sfaturi cu privire la un dispozitiv de tehnologie nou, tot ce îţi răspunde e: „Mie îmi place, e frumos, mă ţine bateria şi face poze mişto!”, poate că ar trebui să te mai gândeşti.

  Am cunoscut de-a lungul timpului o mulţime de utilizatori care au făcut upgrade la anumite produse doar pentru a se menţine tendinţe. Mulţi chiar ajung să spună că telefonul e stricat la câteva săptămâni de la achiziţionare, pentru că „pierde semnal”, când de fapt telefonul s-ar putea să nu aibă nicio problemă, iar inconvenientul să vină de la operatorul de telefonie mobilă care nu are acoperire în zona în care se află clientul.

  Sau, există cazuri de clienţi fanatici care şi-au achiziţionat smart TV, dar nu ştiu ce este acela Netflix, cum de altfel nici nu au idee că pot conecta smartphone-ul la televizorul inteligent pentru a viziona fotografii sau video-uri şi nu numai.

  Tehnologia şi inovaţia nu se rezumă numai la „nouă ne place”, la culoare şi design. Clienţii trebuie să ţină cont de o mulţime de alte aspecte, despre care pot afla mai multe doar prin research sau prin informarea direct de la specialişti. Dacă un prieten deţine acasă o plajă largă de produse de tehnologie, asta nu îl face un expert în domeniu. Mai mult decât atât, unii producători de tehnologie s-ar putea să lanseze dispozitive incredibil de fiabile şi rezistente într-o anumită categorie, să spunem televizoare, dar să nu aibă la fel de mult succes pe piaţa de smartphone-uri.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here