More

  LG, ai fi putut mult mai bine la capitolul telefoane! G6 se bate cu flagship-urile din 2016

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Se dovedeşte încă o dată că dacă adopţi doar o faţă a inovaţiei şi nu creezi un pachet complet, rişti să dai greş în faţa utilizatorilor. Într-o perioadă în care clienţii cer constant ceva NOU când vine vorba de smartphone-uri, LG alege să rămână la reţeta care să ţină divizia de dispozitive mobile într-o zonă sigură, fără pericole.

  Ideea de telefon modular prezentată prin LG G5 în 2016 nu a fost întâmpinată cu braţele deschise de utilizatori, majoritatea optând mai degrabă pentru display-ul edge şi rezistenţa la apă, plus încărcarea wireless sau pentru un sistem de operare fără cusur. În 2015, LG dădea semne să câştige teren cu G4, dar treptat s-a demonstrat că o problemă de fabricaţie numită boot loop nu va permite brandului să se bucure prea mult de succes şi de fidelitatea clienţilor.

  Prin LG G6 lansat anul acesta, LG a decis să urmeze o reţetă ceva mai sigură, pe care a lansat-o pe piaţă iniţial Samsung. Astfel, am ajuns să regăsim pe G6 un amestec între telefonul de succes S7 Edge şi modelul S8 care pare să se menţină pe primul loc în topul preferinţelor utilizatorilor şi după 3 luni de la lansare.

  Mai mult decât atât, LG G6 pare să acumuleze şi din avantajele altor telefoane, precum spatele de la Nexus 6P, designul de sticlă al seriilor Galaxy din 2015 până în prezent, display-ul 18:9 care vrea să se apropie de display-ul Infinity de pe S8. Dar nefericirea face că toate ingredientele adunate nu au asigurat un telefon de succes.

  Deşi ai ingrediente separate extrem de gustoase care de cele mai multe ori îţi oferă cele mai bune preparate, amestecându-le s-ar putea să îţi iasă un dezastru culinar.

  Acum, nu spun că LG G6 este un dezastru, dar nici nu l-aş plasa în categoria smartphone-urilor flagship din 2017. Dacă ar fi să îl compar cu o serie de telefoane, l-aş aşeza lângă S7/S7 Edge de la Samsung, iPhone 7/iPhone 7 Plus, Huawei P9 şi lângă succesorul de anul trecut LG G5.

  Ok, LG ne-a oferit un telefon cu design din sticlă, dar preferam să adauge la acest beneficiu şi funcţia de încărcare wireless. Cel puţin este rezistent la apă şi praf. Ce am mai observat pe durata testării este că telefonul se încinge destul de tare doar dacă realizezi câteva fotografii şi asculţi 3 melodii pe YouTube. Atunci, stau şi mă întreb cum ar rezista telefonul o zi pe plajă, în soarele torid de vară sau trecânt de la cald la rece prin imersie. Este o curiozitate pe care aş testa-o sincer, poate G6 reuşeşte să mă surprindă plăcut.

  Spunea cineva la un moment dat că LG G6 este un telefon pentru audiofilii pretenţioşi. Eu n-aş merge atât de departe. Poate dacă aveam speakere atât jos, cât şi sus, în lateralele telefonului, am fi putut afirma acest lucru, dar până la acest moment, flagship-ul nu pare să vină cu ceva mai mult faţă de restul competitorilor. Calitatea sunetului este bună, dar doar atât, nu putem vorbi despre o exprienţă desăvârşită şi pătrunzătoare de divertisment.

  Nu vreau să se înţeleagă că spun despe LG G6 că este un telefon slab, ci că este promovat într-o categorie în care poate îşi avea locul anul trecut. Cu un procesor din generaţia trecută, Qualcomm Snapdragon 821 şi doar 32 GB mediu de stocare, când competitorii oferă deja tot ce este peste 64 GB, exemplu OnePlus 5 cu 6/8 GB de RAM şi până la 256 GB mediu de stocare, trebuie să ai o doză de curaj să ieşi în faţa utilizatorilor spunând că ai lansat un telefon care concurează cu flagship-urile anului 2017.

  Ştim că telefoanele LG sunt renumite pentru modul rapid în care le scade preţul, dar nu ne întrebăm oare şi de ce se întâmplă acest lucru?

  Am folosit LG G6 aproximativ o săptămână mulţumită Orange, iar concluzia mea este că poţi să cumperi acest telefon doar atunci când va fi disponibil pe piaţă la un preţ sub 2000 lei. Mai mult de atât nu cred că merită. Camera a îngheţat în mod repetat când am făcut poze, display-ul avea momente când nu răspundea la comenzi, mai ales dacă aveam mâinile transpirate de la căldură, telefonul per ansamblu mi se pare un pic cam gros, dar cel puţin se simte ok când îl utilizezi, nu îţi alunecă şi îţi oferă un grip bun.

  Avantajele LG G6 şi motivele pe care le consider definitorii pentru a investi o sumă de bani în acest produs sunt rata corp-display, dar nu şi calitatea culorilor display-ului, rezistenţa la apă şi praf, senzorul de amprentă de pe spate şi designul din sticlă, dar doar pentru că oferă o notă mai elegantă telefonului, în comparaţie cu metalul sau plasticul.

  În schimb, camera lasă de dorit, întrucât nu redă cu acurateţe culorile şi pare să proceseze prea mult imaginile imortalizate, creând un aspect prea cartoonish (de desen). Apreciez pe cealaltă parte că producătorul a păstrat funcţia ochi de peşte pe care o poţi folosi pentru fotografii cu un spectru mai larg şi faptul că a implementat un buton special de Facebook, de unde poţi încărca rapid fotografiile direct pe reţeaua socială.

  Aştept cu interes momentul în care LG să lanseze un dispozitiv mobil care să nu imite şi care să nu înglobeze din funcţiile bune ale competitorilor, ci să vină cu inovaţie asumată. De asemenea, sper ca la următoarea lansare să primim telefoane ce conţin tehnologii actuale, nu din generaţia trecută, iar dacă producătorul nu va apuca să le integreze în timp util, măcar să nu ridice nejustificat preţul produsului.

  *Fotografiile au fost realizate cu HTC U11

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.