More

  Apple este în război cu Qualcomm. Ce înseamnă asta pentru următorul tău iPhone

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Deşi Qualcomm s-a dovedit a fi unul dintre partenerii de bază a Apple de-a lungul timpului, asta nu înseamnă că nu pot exista probleme în paradis. Gigantul din Cupertino a dus o luptă şi cu Samsung timp de şase ani cu privire la patentele telefoanelor şi a dus producătorii de accesorii în faţa instanţei pentru a-şi face dreptate.

  Aşa cum bine ştim, Qualcomm este unul dintre cei mai mari producători de procesoare pentru dispozitive mobile din lume şi a creat tehnologii esenţiale pentru conectarea telefoanelor la reţelele celulare.

  Compania obţine o mare parte din venituri din licenţierea acelor invenţii pentru sute de producători de dispozitive, cu tarife bazate pe valoarea telefonului, nu pe componente. Pentru că Qualcomm deţine patente legate de telefoanele 3G şi 4G, ca de altfel şi alte funcţii precum software, toţi producătorii de dispozitive care construiesc un produs ce se conectează la noile reţele trebuie să plătească o taxă pentru licenţă, chiar dacă nu utilizează procesoare Qualcomm.

  Asta include aşa cum era de aşteptat şi Apple. Gigantul produce propriile procesoare, pe care le întâlnim în iPhone-uri, dar se bazează pe procesoare de la terţi pentru conexiunea la reţea. Începând cu iPhone 4S în 2011 până în prezent, furnizorul pentru aceste procesoare a fost Qualcomm. Pentru că doar Qualcomm producea modemuri high-end, avea mai multă putere atunci când a început relaţia între companii.

  Apple este de părere că ar trebui să plătească o taxă pe baza valorii procesoarele pentru conectivitate de la Qualcomm, nu pentru întreg produsul. Se spune că, Qualcomm „taxează în mod eficient inovaţia Apple” şi că Apple „nu ar trebui să plătescă pentru progrese tehnologice care nu au nicio legătură cu asta”.

  Qualcomm este de părere că tehnologia sa este mult mai mult decât conectivitate. Este, de asemenea, multimedia, imagistică, GPS şi multe alte invenţii care fac un telefon să fie un telefon. Qualcomm a depus chiar şi un patent în 2000, cu 7 ani înainte de lansarea iPhone, care reprezintă una dintre primele descrieri smartphone care spune cum să conservi puterea într-un smartphone. Fără această tehnologie, spune Qualcomm, iPhone nu ar fi posibil.

  Acum, Qualcomm cere ca unele iPhone-uri să fie interzise la vânzare în SUA pentru că, spune producătorul de procesoare, Apple încalcă unele dintre patentele sale. Dacă Qualcomm va avea succes, s-ar putea să mai poţi cumpăra iPhone-uri doar de la anumiţi operatori de telefonie mobilă. Chiar dacă încă nu există nicio interdicţie, lupta între cele două companii de tehnologie are implicaţii pentru viteza şi funcţiile pe care le vor avea viitoarele iPhone-uri.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.