More

  Apple construieşte al doilea centru de date cu energie regenerabilă din Danemarca

  Apple Inc. a declarat luni că va cheltui 6 miliarde de coroane daneze (921 milioane de dolari) pentru un nou centru de date în Danemarca, al doilea astfel de centru în ţara nordică ce va rula în totalitate doar pe baza de energie regenerabilă.

  Facebook Inc. a anunţat în ianuarie, de asemenea, că plănuieşte să construiască un centru de date în Danemarca, dar că este al treilea pe care în deţine în afara Statelor Unite.

  Apple a precizat că centrul de date va începe să funcţioneze în al doilea trimestru din 2019 în Aabenraa în sud-estul Danemarcei, la graniţa cu Germania. Centrul se va ocupa de serviciile online deţinute de Apple, inclusiv iTunes Store, App Store, iMessage, Maps şi Siri pentru clienţii din Europa.

  „Suntem încântaţi să extindem operaţiunile centrului de date în Danemarca, şi să investim în noi surse de putere curată”, a transmis Etik Stannow, Manager pe Zona de Nord pentru Apple, prin e-mail agenţiei Reuters. „Centrul de date din Aabenraa, ca mai toate centrele noastre de date, va funcţionea 100% prin energie regenerabilă încă din prima zi, mulţumită noii surse de energie curată pe care o adăugăm„, a mai adăugat acesta.

  Primul centru de date al Apple în Danemarca se află în oraşul Viborg şi va începe să funcţioneze spre finalul acestui an. Apple spune că centrul de date din Athenry, Irlanda, anunţat încă din 2015, încă nu a fost construit. „Centrul de date propus este în prezent sub verificare judiciară”, a declarat un purtător de cuvânt Apple.

  Danemarca, un lider în energia eoliană, are resurse suficiente pentru energia eoliană, cât şi pentru energia biomasei. „Fiabilitatea rețelei daneze este unul dintre principalele motive pentru care vom opera în două locuri în Danemarca”, a spus Stannow, citat de Reuters.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here