More

  Cercetătorii vorbesc despre pericolul din sticlele de plastic refolosite

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Atunci când utilizezi de mai multe ori o sticlă din plastic cu apă, te menţii hidratat şi faci faţă zilelor toride de vară. De asemenea, poţi economisi bani şi poţi ajuta la un mediu înconjurător mai curat şi mai sigur. Da, noi studii arată că reumplerea aceleiaşi sticle cu apă ar putea să te îmbolnăvească, iar asta pentru că efectele acestor activităţi ar putea fi echivalate cu lingerea jucăriei sau bolului de apă a câinelui tău.

  Cercetarea a fost realizată de TreadmillReviews.net şi dezvăluie cum am putea să intrma în contact cu o bacterie dăunătoare prin reutilizarea sticlelor de apă. Potrivit studiului realizat pe 12 sticle de apă refolosite de atleţi, duse la laborator pentru analize, sticlele reutilizate ar putea fi gazda a unui număr de bacterii imens, mai mult de 300.000 de colonii pe centimetru păstrat.

  Mai exact, „atunci când bei din sticle din plastic reutilizate e la fel de grav ca atunci când ai linge jucăria câinelui tău.” Desigur, rezultatele au depins de tipul de sticlă pe care participanţii la studiu le-au folosit.

  Sticlele largi în partea de sus, dar cu orificiu foarte mic prin care pătrunde apa sunt cele mai periculoase, întrucât ajung să adune până la 900.000 de bacterii pe cm pătrat, iar pe locul doi se află sticlele din plastic clasice, care ajung să strângă până la 162.000 de bacterii pe cm pătrat, ca pe locul trei să le găsim pe cele cu gâtul foarte strâmt şi lung, cu 160.000 de bacterii pe cm pătrat.

  Cele mai curate tipuri de sticlă sunt cele cu gâtul foarte lat. Dar, de menţionat ar fi că dacă deja le utilizaţi, chiar şi acestea sunt foarte periculoase, întrucât numărul bacteriilor care se pot aduna în acestea este la fel de mare ca media bacteriilor dintr-un vas de toaletă.

  Specialiştii recomandă să achiziţionaţi recipiente din oţel inoxidabil sau din sticlă, dar şi pe acestea să le spălaţi foarte bine cât mai frecvent posibil.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.