More

  Elon Musk spune că inteligenţa artificială este „cel mai mare risc pe care îl confruntăm ca civilizaţie”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Afirmaţia lui Elon Musk, care subliniază faptul că Inteligenţa Artificială (IA/AI) este „cel mai mare risc pe care îl confruntăm ca civiliaţie”, mă duce cu gândul la câteva scene cruciale din serialul „The 100”, în care inteligenţa artificială vrea să cucerească omenirea.

  Înainte de conferinţa „Asociaţiei Guvernatorilor Naţionali”, care a avut loc sâmbătă, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a descris inteligenţa artificială ca „cel mai mare risc pe care îl confruntăm ca civilizaţie” şi a făcut apel la o intervenţie guvernamentală rapidă şi decisivă pentru a supraveghea dezvoltarea tehnologiei.

  „Pe câmpul inteligenţei artificiale am acces la cele mai noi tehnologii de inteligenţă artificială şi cred că oamenii ar trebui să fie foarte îngrijoraţi cu privire la asta”, a precizat Musk într-o sesiune întrebare-răspuns cu guvernatorul statului Nevada, Brian Sandoval.

  Musk vorbeşte de multă vreme despre riscurile inteligenţei artificiale: „AI reprezintă un risc fundamental în existenţa civilizaţiei umane, într-un mod în care accidentele de maşină, de avion, drogurile sau mâncare necorespunzătoare nu au fost.”

  Elon Musk este îngrijorat îndeosebi pentru destabilizarea socială şi pierderile locurilor de muncă: „Când spune tot, roboţii vor face tot!”, spune acesta. CEO-ul Tesla mai susţine că inteligenţa artificială ar putea la un moment dat să le facă rău oamenilor. „Aceştia ar putea începe un război prin realizarea de ştiri false şi spargerea conturilor de e-mail, ca de altfel şi prin comunicate de presă false, iar acest lucru doar prin manipularea informaţiei”, afirmă Musk.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.