More

  AMD prezintă plăcile video Radeon RX Vega

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  AMD anunţă plăcile video Radeon RX Vega 64 şi 56. Acestea vor fi lansate oficial până la finalul lunii august 2017.

  Vega 64 va avea, se pare, un preţ de 499 dolari şi este concurentul direct al lui Nvidia GTX 1080, în vreme ce Vega 56 va fi disponibilă la preţul de 399 dolari şi este echivalentul GTX 1070.

  Vega 56 va avea doar răcire avansată pe aer, Vapour Chamber, în vreme ce Vega 64 va avea o versiune Watercooled. Radeon RX Vega 6 va veni în două versiuni, cea standard și una Limited Edition, dar diferențele sunt doar la nivel vizual.

  Cele două plăci vor avea 8GB HBM2 și au suport pentru Double-Rate FP16 Half Floats, tehnică disponibilă în PlayStation 4 Pro. A fost menționată și versiunea  Mini a lui Vega 56, cu 150W TDP, în schimb data lansării oficiale nu a fost comunicată.

  Realizat folosind procesul de fabricaţie pe 14 nm şi compus din 12.5 miliarde de tranzistori (8.5 miliarde la nucleul Fiji din seria Fury X), nucleul Vega 10 pune accentul pe creşterea frecvenţei de funcţionare, atingând până la 1.7 GHz în modul boost, comparabilă celei întâlnită la nucleul GP104 folosit de NVIDIA informează amd.com.

  Designul Vega 10 include şi un micro-controller (MCU) dedicat. Acesta are capacitatea de a urmări în timp real utilizarea procesorului grafic, ajustând astfel parametrii de funcţionare pentru obţinerea unui consum de energie mai mic.

  Vega 10 oferă suport şi pentru tehnologia infinity fabric, întâlnită la procesoarele Ryzen, ce este folosită pentru optimiza folosirea resurselor de memorie şi conectarea unităţilor logice care alcătuiesc procesorul grafic.

  Dacă pentru plăcile video Radeon RX Vega AMD va asigura stocuri limitate în decursul acestei luni, pentru modelele cu design personalizat utilizatorii vor fi nevoiţi să mai aştepte până în septembrie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.