More

  Facebook actualizează News Feed-ul: Vor fi sancţionate paginile website-urilor care se încarcă greu

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook continuă procesul de selectare a conținutului, care apare în News Feed-ul utilizatorilor, cu o nouă actualizare.

  După sancționarea paginilor care păcălesc utilizatorii cu titluri clickbait, acum a venit rândul site-urilor care nu își optimizează timpul de încărcare și cu care utilizatorii pierd mult timp pentru a aștepta încărcarea conținutului în browser.

  După cum se explică și în postarea de pe blogul Facebook, această actualizare vine ca răspuns la numeroasele solicitări pe care utilizatorii le înaintează echipei Facebook.

  Un studiu, care a urmărit comportamentul general al utilizatorului de internet, indică faptul că, atunci când timpul de așteptare pentru a se încărca o pagină depășește 3 secunde, utilizatorul va renunța definitiv la conținutul sau subiectul pe care îl studia. Vorbim despre o descurajare la nivel general. Proporția utilizatorilor este una deloc de neglijat, fiind vorba de 40 de procente din utilizatorii intervievați.

  În următoarele luni, News Feed-ul va suferi o serie de modificări la nivel de conținut, iar utilizatorii vor începe să primească articole din resurse al căror timp de încărcare nu este foarte mare. În acest fel, utilizatorul va petrece mai mult timp citind articole relevante și mai puțin timp cu încărcarea paginilor.

  Practic, timpul de încărcare va fi un factor determinant. Facebook va lua în considerare timpul estimat de încărcare al paginii web din momentul în care utilizatorul face click pe link și până pagina web s-a încărcat pe aplicația de mobil.

  Pe de o parte, nu este nicio surpriză faptul că Facebook începe să adopte aceast proces de curățare a News Feed de publicații care nu investesc suficient în îmbunătățirea experienței utilizatorului, dar nu putem să nu ne gândim că este un pas pentru a atrage pe toți cei care nu au resursele necesare pentru a optimizare, prin adoptarea „Instant Articles„.

  Oricare ar fi motivația din spatele acestei actualizări, este un demers din care, cu siguranță, utilizatorul este cel care are cel mai mult de câștigat.

  Pentru deținătorii de site-uri web, Facebook a pregătit și o serie de bune practici pentru îmbunătățirea timpului de încărcare a paginilor.

  Este foarte important ca toți cei implicați în acest proces să aibă în vedere interesul persoanelor care contează cel mai mult în această ecuație: utilizatorul.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.