More

  Bitcoin se împarte în două valute: originala şi Bitcoin Cash

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Bitcoin s-a împărţit zilele acestea în două valute, moneda virtuală originală şi Bitcoin Cash. Divizarea a rezultat în urma unei dezbateri aprinse cu privire la viitorul criptocurităţii, de vreme ce tehnologia îmbătrânită din spatele blocului de date a împiedicat scalarea uşoară, scrie Engadget.

  În vreme ce un nou cod actualizat numit SegWit2x a fost introdus săptămâna trecută ca un compromis, disidenţii au decis totuşi să înceapă să susţină Bitcoin Cash şi să împartă moneda în două. Comunitatea a aşteptat nerăbdătoare impactul financiar după schismă, dar în afară de o scădere temporară de 7% a valorii bitcoin miercuri dimineaţă, separarea pare să fi evitat dezastrul. Rămâne de văzut dacă în cele din urmă noua monedă Bitcoin Cash va rezista sau nu.

  În urmă cu un an de zile, valoarea bitcoin a ajuns la aproximativ 500 de dolari şi a crescut treptat până în 2017, depăşind echivalentul a 3000 de dolari în luna iunie. Acest lucru a dus la un volum mai mare de tranzacţii, căruia tehnologia blocului de date a încercat să îi ţină piept. Reţeaua bitcoin poate suporta doar 1MB pe minut sau şapte tranzacţii pe secundă, informează The Telegraph.

  Pentru că s-a ajuns şi la sute de tranzacţii pe secundă prin website-urile financiare care oferă suport pentru cardurile de credit, comunitatea de criptomonedă s-a împărţit în două. Astfel, au luat naştere două strategii concurenţiale: creşterea limitei de cod în blocul de date, care ar fi stocat mai multe date pe blocul de date, dar mărea timpul de încărcare a procesării sarcinilor pe server sau trecerea la trazacţii mai mici în afara blocului de date.

  SegWit2x este o tehnologie care include un pic din ambele, împingând unele date în afara reţelei principale şi promiţând dublarea dimensiunii blocului de date la 2 MB până în luna noiembrie a acestui an. Pentru unii, această variantă nu este suficientă, motiv pentru care au creat Bicoin Cash, în cazul căreia blocul de date s-a ridicat la 8 MB. În ziua separării monedelor virtuale, valoarea Bitcoin Cash a crescut de la 200 la 370 de dolari.

  Viitorul noii monede Bitcoin Cash depinde de cât de mulţi utilizatori şi investitori sunt determinaţi să o susţină şi este neclar dacă va supravieţui în viitor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.