Iluzii optice în loc de limitatoare de viteză pentru încetinirea autovehiculelor | NOOBZ.RO

Iluzii optice în loc de limitatoare de viteză pentru încetinirea autovehiculelor

Mădălina Gănescu
- 9.08.2017, 15:46 în Cultura
100

SHARES

Puterea iluziei optice poate fi uneori suficient de mare încât să determine şoferii să frâneze, chiar dacă nu urmează să treacă peste un obstacol sau un limitator de viteză real.

Daily Mail anunţă că Londra pune deja în aplicare un proiect prin care o serie de scheme, iluzii optice, trasate pe asfalt să determine şoferii să încetinească autovehiculele când sunt în trafic. Astfel, speră iniţiatorii conceptului, accidentele vor putea fi mai uşor evitate, iar numărul de victime va fi redus.

Deja o serie de modele alb-negru au fost pictate pe câteva autostrăzi aglomerate, ca de altfel şi în zone rezidenţiale. Ideea a fost pentru prima dată testată de Autoritatea de Transport Londoneză (TFL) în noiembrie 2014, în orăşelul Newham.

În vara anului trecut, au fost pictate iluzii optice pe asfalt şi pe Southwark Street în sudul Londrei, potrivit BBC. Scopul proiectului este să aducă vitezele de trafic la sub 30 km/h. Rezultatele testelor au arătat că viteza medie a fost redusă cu 4 până la 8 km/h la 9 luni de la instalare.

TFL controlează şi manageriază doar 5% dintre drumurile Londrei, dar acoperă chiar şi unele dintre cele mai aglomerate oraşe, precum North Circular şi A40 şi se ocupă de 30% din traficul total. Tot mai multe orăşele din Londra au ales să opteze pentru practica iluziei optice pe asfalt.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!