More

  Facebook vrea să obţină bani de la utilizatorii de ştiri de pe platforma socială

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook va percepe la un moment dat o taxă fiecărui utilizator al reţelei sociale care doreşte să beneficieze de accesul la ştiri reale şi de calitate. Astfel, fondatorul şi CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, trasmite un mesaj public pe pagina sa de Facebook, prin care îi pune în temă pe cei care au cont pe platformă cu privire la schimbările ce vor avea loc cu privire la ştirile ce le apar în News Feed:

  „Am petrecut mare parte din anul trecut întâlnindu-mă cu organizaţii de ştiri pentru a vorbi despre cum putem lucra mai bine împreună. De vreme ce tot mai mulţi oameni consumă ştirile din locuri precum Facebook, avem resposabilitatea de a crea o comunitate informată şi de ajuta la construirea unei înţelegeri comune.

  Putem face asta fără jurnalişti, dar ştim, de asemenea, că noile tehnologii pot să le îngreuneze publisherilor tipul de jurnalism pe care toţi să ne bazăm. Pentru a fi un partener mai bun pentru industria de ştiri, am început Facebook Journalism Project. Scopul nostru este să lucrăm îndeaproape cu redacţiile de ştiri pentru a dezvolta produse precum Instant Articles şi unelte pentru ca jurnaliştii să relateze ştirile lor. Lucrăm, de asemenea, cu publisherii, cercetătorii şi universităţile pentru a ajuta oamenii să devină mai informaţi cu privire la ştirile pe care le citesc online.

  Pentru a reuşi acest lucru, vom testa noi metode de a ajuta organizaţiile de ştiri să crească numărul de abonaţi. Dacă oamenii se abonează după ce au văzut ştirile pe Facebook, banii vor merge direct la publisherii care lucrează din greu pentru a scoate la lumină adevărul, iar Facebook nu va lua nimic. Planul este să începem cu un grup mic în SUA şi Europa, iar spre finalul acestui an vom asculta feedback-ul lor.

  Vom face, de asemenea, un update săptămâna aceasta pentru a ajuta mai multe persoane să vadă de unde vin ştirile pe care le citesc pe Facebook. În prezent, când oamenii caută un articol sau văd unul care este în tendinţe, văd în acelaşi timp şi logo-urile publisherilor lângă articol. Acest update vine din conversaţiile pe care le-am avut cu publisherii de ştiri din întreaga lume. În cele din urmă, scopul nostru este să punem logo-ul trusturilor de presă lângă fiecare articol de ştiri de pe Facebook, astfel încât toată lumea să înţeleagă mai mult cu privire la ceea ce citesc.

  Oferindu-le oamenilor o voce nu este suficient dacă nu avem organizaţii dedicate care să dezvăluie şi să analizeze noi informaţii. Vom continua să experimentăm noi modalităţi prin care să susţinem industria de ştiri şi să ne asigurăm că reporterii şi publisherii de peste tot din lume pot continua să practice munca lor importantă.”

  Foto: marketingland.com

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.