More

  Samsung Galaxy Note 8 sau iPhone X: Între libertate și apartenența la grup

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cu siguranţă News Feed-ul tău este plin de informaţii mai mult sau mai puţin plăcute cu privire la iPhone X, iar primele pagini ale tuturor website-urilor de ştiri pe tehnologie sunt ţinute de tot ceea ce înseamnă ecosistemul Apple şi upgrade-urile/inovaţiile pe care le-a adus gigantul din Cupertino pe piaţă.

  Pornind de la faptul că am testat vreme de 3 săptămâni Samsung Galaxy S8 Plus, iar de aproximativ o săptămână utilizez Galaxy Note 8, în campania Orange Smartphone Tester, şi raportându-mă la lista de „avantaje” pe care spune Apple că iPhone X le are, am tras concluzia nepripită că Apple continuă să îngrădească utilizatorii în interiorul propriului ecosistem, iar acest lucru nu se întâmplă pe bani puţini.

  Dacă este să mă întrebaţi care este rolul iPhone X în această perioadă destul de sumbră a pieţei de smartphone-uri la nivel global, o să mă rezum la a spune pur şi simplu: marketing.

  Nimic din ceea ce a lansat Apple o dată cu noul iPhone X nu este complet nou şi cu siguranţă fiecare dintre noi am auzit şi putem da cel puţin 2 sau 3 exemple de telefoane care întrunesc tehnologiile de pe smartphone-ul care marchează aniversarea a 10 ani de la lansarea primului iPhone din lume, doar că acestea se numesc diferit.

  De ce a ales Apple să lanseze un produs mobil cu tehnologii pe care Samsung le-a implementat pe dispozitivele sale mobile începând cu S6/S6 Edge/S6 Edge Plus, continuând cu Galaxy S7/S7 Edge şi terminând cu Galaxy S8/S8 Plus şi Galaxy Note 8? Răspunsul destul de voalat ar unora este: „pentru că poate!”, iar argumentele se opresc aici.

  Am tot auzit în ultimele luni de zile afirmaţia: „Aştept cu mare interes să văd ce lansează Apple în toamnă, să văd dacă merg pe Note 8 sau pe iPhone!”. Ei bine, de ce nu se gândesc utilizatorii pur şi simplu să aleagă producătorul care inovează cel mai mult şi cel mai bine sau care măcar îndrăzneşte să inoveze şi nu să copieze?

  Cel mai probabil mulţi dintre voi veţi avea tendinţa să faceţi haz de necaz pe eşecul Samsung de anul trecut în cazul Note 7, dar cred că fiecare producător a avut la un moment dat problemele sale, pe care a ştiut sau nu cum să le managerieze. Spre exemplu, să ne aducem aminte scandalul iPhone bendgate. Nici pentru Apple nu a fost un episod foarte plăcut.

  Aşteptam de la Apple să lanseze un iPhone din sticlă, cu ceva mai multe funcţii de securitate, încă de pe vremea iPhone 6s, dar se pare că au mai fost necesare alte două lansări de telefoane ca producătorul să îşi dea seama că locul doi în topul producătorilor de smartphone-uri din lume nu poate fi menţinut cald la nesfârşit cu dispozitive doar îmbunătăţite, nu complet schimbate atât la exterior, cât şi la interior.

  Ce face iPhone X acum pentru Apple? Îi permite gigantului de tehnologie să păstreze garda sus când vine vorba de preţuri şi să se poziţioneze pe piaţă ca lider în topul producătorului de smartphone-uri premium. Sau, cel puţin asta spun analiştii şi crede Apple. Dacă este să mergem puţin pe timeline-ul lansărilor Samsung, despre telefoane premium vorbim deja de 2 ani de zile de când cel mai mare producător de smartphone-uri din lume a ales să îndrăznească mai mult cu display-urile edge-to-edge şi designul complet din sticlă, inovaţii care au permis suportul pentru încărcare wireless, rezistenţa la apă şi multe alte avantaje pe care Apple le oferă clienţilor săi abia începând de anul acesta.

  Nimic de zis, iPhone X este un telefon frumos, cu display OLED produs de Samsung şi un pachet de specificaţii într-adevăr de top, dar nu nemaiîntâlnite pe telefoanele competitorilor. Şi da, poate că Airpower va fi un punct de reper pentru companiile care doresc să adopte tehnologia de încărcare wireless, dar ce ne facem că aceasta încă nu funcţionează la capacitate maximă şi deşi marketing-ul spune că oferă suport de încărcare pentru 3 dispozitive Apple în acelaşi timp, iniţial funcţionează doar pentru a încărca Apple Watch.

  Sunt destul de multe teme de discuţie pe marginea iPhone X vs Galaxy Note 8 sau S8/S8 Plus, pornind de la preţuri şi terminând cu inovaţia şi care pe care copiază mai mult, dar o să mă opresc la a reaminti că nu ai nevoie de un dispozitiv mobil care să te blocheze într-un ecosistem costisitor, ci ai nevoie de un telefon care poate fi al naibii de bun atât de sine stătător, cât şi împerecheat cu orice alte produse de pe piaţă, indiferent de care brand au fost lansate.

  Voi testa cu siguranţă şi iPhone X, atunci când va ajunge în România, şi voi putea vedea la acesl moment dacă produsul îmi ia doar ochii sau şi minţile. Momentan, la Galaxy Note 8 am găsit cam tot ce aş avea nevoie de la un smartphone, raportat la restul dispozitivelor pe care le folosesc zi de zi acasă sau la locul de muncă.

  Las deschisă dezbaterea cu privire la Samsung Galaxy Note 8 vs iPhone X de la Apple, aşa că vă invit să vă spuneţi punctele de vedere, poate premisa de la care plec eu nu este cea mai bună.

  Foto: Oggy and the cockroaches

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.