REVIEW Căști Bluetooth Plantronics BackBeat FIT | NOOBZ.RO

REVIEW Căști Bluetooth Plantronics BackBeat FIT

Mădălina Gănescu
- 21.09.2017, 13:00 în Gadgets
3

SHARES

De mai bine de jumătate de an am renunțat la căștile pe fir în favoarea căștilor Bluetooth, iar asta pentru că mă săturasem să schimb periodic căștile pe fir care se defectau sau ale căror fire se rupeau la doar câteva utilizări și mai ales că deși erau in-ear, nu prea aveam success cu ele când alergam, făceam curățenie sau pur și simplu mă aplecam să ridic ceva de jos.

Când vine vorba de productivitate și libertate în mișcare la locul de muncă, v-am mai spus că utilizez căștile Samsung U Level Auriu. Dar, atunci când întreprind diferite activiți care presupun multă mișcare apelez la căștile Bluetooth Plantronics BackBeat FIT, despre care o să vă împătășesc mai multe păreri în rândurile de mai jos.

Plantronics BackBeat FIT nu sunt o pereche de căști Bluetooth elegante, iar din punct de vedere al designului nu sunt cele mai atractive, dar avantajul lor este că sunt extrem de bine construite pentru antrenamente sau activități care presupun cât mai multă flexibilitate. Astfel, dacă obișnuiești să mergi la sală sau pur și simplu lucrezi într-un mediu în care te miști foarte mult (spre exemplu, dacă ești curier sau agent de vânzări), Plantronics BackBeat Fit sunt o alegere inspirată și cu siguranță nu te vor lăsa la greu.

Căștile Bluetooth Plantronics BackBeat FIT nu sunt doar confortabile, ci sunt foarte stabile și construite special pentru libertatea de mișcare și persoanele care întreprind activități fizice intense. Datorită designului flexibil, căștie BackBeat FIT se mulează perfect pe urechi și nu își schimbă poziția indiferent de tipul de exerciții alese.

În ceea ce privește butoanele de control, acestea pot fi accesate cu ușurință și nu vei avea deloc probleme în gestionarea apelurilor sau a playlist-ului. Dacă obișnuiești să alergi în fiecare dimineață, indiferent că este zi sau noapte, cu siguranță ai nevoie de o astfel de pereche de căști, mai ales datorită gelurilor intraauriculare care sunt special create pentru ca utilizatorul să audă ce se întâmplă în jurul său.

Nu știu cum percepeți voi funcția de rezistență la apă, dar din punctul meu de vedere aceasta este o necesitate care ar trebui satisfăcută de toate dispozitivele portabile, fie că vorbim de smartwatch, smartphone sau căști. BackBeat FIT sunt căști Bluetooth rezistente la apă. Așa că, dacă obișnuiți să transpirați abundent când alergați, mergeți cu bicicleta sau urcați pe munte, aveți un motiv în plus să luați în calcul acest model de căști atunci când aveți în plan să cumpărați o pereche de căști wireless.

La o singură încărcare, BackBeat FIT de la Plantronics oferă până la 8 ore de ascultare (6 ore de convorbire) și 14 zile de autonomie în standby. În perioada testării, căștile Bluetooth Plantronics BackBeat FIT pe care le avem au oferit peste 7 zile de autonomie a bateriei în regim de utilizare moderată (vorbit la telefon aproximativ o oră pe zi și utilizat Waze zilnic vreme de aproximativ 2 ore).

O funcție extrem de utilă, pe care nu am mai văzut-o până acum la alte căști, este modul de hibernare DeepSleep, care economisește energia atunci când căștile nu se află în aria de conectare cu telefonul.

Căștile Bluetooth BackBeat FIT de la Plantronics sunt foarte ușoare, se conectează cu până la 8 dispozitive, dintre care 2 active (poți să le conectezi concomitent la tabletă și laptop), acționează pe o rază de până la 10 metri, vin cu funcție de reapelare a ultimului număr accesat, cât și cu funcție de preluare/terminare apel.

Dacă vă întrebați de ce nu am renunțat încă definitive la căștile U Level de la Samsung în favoarea Bluetooth Plantronics BackBeat FIT, ei bine, pentru că tipul de fixare este Behind-The-Head, lucru ce nu îmi permite să utilizez doar câte o cască, ci de fiecare dată trebuie să le am în urechi pe amândouă. Această fixare mă ajută atunci când sunt foarte activă și fac efort fizic, dar mă deranjează atunci când trebuie să folosesc căștile doar pentru vorbit la telefon. De menționat ar mai fi că îți ia o vreme să te obișnuiești să le porți, pentru că inițial îți vor da senzația că ai ceva în plus în ureche. Dar, după o zi de utilizare aproape că nici nu le vei mai simți.

Din punct de vedere al calității sunetului, acesta este mult mai bun decât cel oferit de U Level, pentru că sistemul de izolare a sunetului, iar ajustarea lor este foarte simplă și practică. Calitatea materialelor din care BackBeat FIT sunt create este bună, desi până te obișnuiești cu ele ai putea să simți un mic disconfort la ceafă.

Căștile Plantronics BackBeat FIT costă aproximativ 500 lei, dar poți prinde oferte chiar bune la retailerii online care le comercializează, cu reduceri chiar de până la 30% în funcție de culoare pe care acestea o au.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!