Procesoarele grafice din seria AMD Embedded Radeon E9170 oferă performanțe remarcabile

Cristian Gănescu
- 4.10.2017, 17:11 în Hardware
2

SHARES

Noul processor grafic integrat AMD livrează de până la trei ori mai multa performanţă per watt pentru aplicații integrate cu consum redus de energie.

AMD (NASDAQ: AMD) a anunțat lansarea procesorului grafic (GPU) AMD Embedded Radeon™ E9170. Noul procesor este primul GPU discret din seria AMD Embedded bazat pe arhitectura „Polaris” şi este disponibil atât în format MCM (multi-chip module) cu memorie integrată, pentru sisteme de dimensiuni mici cu consum redus, dar şi în variantele PCI Express® şi MXM, pentru sisteme standard. Procesorul E9170 este ideal pentru dispozitive care necesită grafică premium şi capacităţi extinse de display, îndeplinind în acelaşi timp cerințe exigente de eficiență energetică și termică. AMD își extinde tehnologia grafică de bază, oferind o rezoluție clară și o experiență 4K uimitoare, pe display-uri multiple, către un număr tot mai mare de aplicaţii, inclusiv jocuri digitale de cazino, sisteme “thin client”, afișaje medicale, panouri comerciale digitale și sisteme industriale.

Procesorul AMD Embedded Radeon E9173, bazat pe arhitectura „Polaris”, are la bază un proces de fabricație de 14nm FinFET care asigura o performanţă per watt triplă faţă de generaţiile precedente de GPU-uri AMD Embedded. Oferind sub 40W TDP într-un pachet de dimensiuni reduse, AMD permite accesul unei game mai largi de produse, adaugând un nou nivel de scalabilitate portofoliului de procesoare grafice AMD Radeon™ Power-Efficient Embedded GPUs. Suportând simultan pana la cinci display-uri 4K, GPU-ul  E9170 elimină practic nevoia de procesoare suplimentare şi componente duplicat pentru a crea o experienta multimedia captivantă. În plus, posibilitatea de a alege între modulele MCM, MXM si PCI Express, mărește flexibilitatea designului, minimizând complexitatea.

Dezvoltatorii continuă să împingă granițele cu privire la ceea ce este posibil pentru sistemele integrate, cerând performanță marita, mai multe caracteristici și mai multe opțiuni de design, dar toate acestea cu un consum semnificativ redus de energie. La nivel de GPU, este esențial să oferim soluții versatile care să nu compromită performanța grafică sau capacitățile multi-display 4K”, a declarat Colin Cureton, director de management al produselor, AMD Enterprise Solutions.

„Noua serie de GPU-uri AMD Embedded Radeon E9170 nu numai că atinge performanța per watt de până la 3 ori față de soluțiile anterioare, ci este primul GPU încorporat, bazat pe Polaris, disponibil în forma MCM, care permite un design elegant într-o varietate de dimensiuni, obţinând echilibrul optim între performanță și eficiență energetică.

Beneficii cheie pentru aplicații ale Seriei E9170

Caracteristicile principale ale Seriei E9170

Disponibilitate

Seria AMD Embedded Radeon E9170 GPU în configurații PCI Express și MXM este planificată să fie disponibilă în Octombrie 2017, iar configurațile MCM sunt planificate pentru Noiembrie 2017.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!