More

  OnePlus colectează pe ascuns date despre modul de utilizare al clienților

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Beneficiile telefoanelor OnePlus se pare că vin la pachet cu o serie de ”costuri” despre care utilizatorii nu aveau habar și pe care probabil nu și-ar fi dorit niciodată să le plătească. Spre exemplu, OnePlus 5 este avantajos din mai multe puncte de vedere, de la bateria generoasă, la ecranul mare, până la mufa jack de 3,5 mm, toate la un preț accesibil și destul de greu de egalat pe piața de smartphone-uri.

  Totuși, iată că cercetători precum Chris Moore au descoperit că sistemul de operare OxygenOS al OnePlus colectează date despre când și cât de des deblochează utilizatorii telefoanele producătorului, ca de altfel și care sunt aplicațiile pe care aceștia le lansează sau folosesc și la ce rețele Wi-Fi obișnuiesc să se conecteze.

  Desigur, o să spui că aceste tipuri de acțiuni sunt urmărite și de ceilalți jucători de pe piață, dar ceea ce nu știu mulți este că toate aceste date despre rutina utilizatorilor OnePlus sunt colectate de companie și transmise mai departe împreună cu seria telefonului.

  OnePlus a declarat într-un comunicat de presă că tot ce face este să colecteze aceste date despre fluxuri securizate cu scopul de a perfecționa software-ul OxygenOS. Astfel, compania ar putea oferi o experiență de utilizare mai bună și ar putea ”furniza suport after-sales mai bun”. OnePlus a mai adăugat că poți să te oprești acest proces accesând Settings > Advanced > Join user experience program  unde să dezactivezi opțiunea. De asemenea, poți să înlături aplicația OnePlus Device Manager (nu este necesar un rooting), dar trebuie ținut cont de faptul că există o șansă ca dispozitivul să nu mai funcționeze corespunzător.

  Ceea ce face OnePlus s-ar putea să nu fie în totalitate nepotrivit, dar dat fiind că start-up-ul face acest lucru fără să ceară aprobarea utilizatorilor pentru a le colecta datele, este cât se poate de nefiresc și neindicat. Categoric, toți utilizatorii doresc să dețină telefoane care să funcționeze cât mai bine, dar de asemenea, încrederea în companie, în brand, trebuie să fie cât mai puternică, astfel încât să fie construită o relație pe termen lung.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.