More

  REVIEW BenQ EW2770QZ: un monitor home entertainment potrivit și pentru office

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Benq EW2770QZ, un monitor LED de 27”, ideal pentru acasă, dar nu se limitează numai la a fi piesa centrală în ceea ce înseamnă home entertainment.

  Spunem acest lucru deoarece am avut ocazia să îl testăm mai mult într-un cadru „office” și mai puțin pe componenta de relaxare. Cu toate acestea, am învățat despre monitor mai mult decât ne-am fi așteptat.

  Pentru a face o scurtă introducere, model este echipat cu un ecran IPS QHD (rezoluție de 2560×1440pixeli) şi se bucură de noua tehnologie BenQ Brightness Intelligence Plus (B.I.+). Dar despre funcționalități și specificații vom vorbi pe larg mai târziu.

  DESIGN

  De la bun început, BenQ EW2770QZ atrage prin display-ul său, încadrat de o ramă care este aproape invizibilă, comparativ cu spațiul util al monitorului.

  Suportul oferă o susținere și stabilitate sporită, iar suprafața are o aderență suplimentară. Culoarea aleasă, aceeași și pe spatele monitorului, se integrează perfect în orice spațiu.

  Butoanele de reglaje sunt amplasate pe spatele monitorului și sunt de tip „touch”. De aici poti controla pozitionarea imaginii, contrastul, luminozitatea, dar și setările generale sau avansate ale monitorului. 

  Din meniu se pot accesa funcționalitățile speciale de care monitorul BenQ EW2770QZ feneficiază.

  Monitorul are două porturi HDMI și un Display Port. De asemenea există o mufă de intrare jack pentru căști. Foarte important de menționat sunt cele două boxe încorporate, care au o putere de 2W fiecare, care sunt perfecte pentru vizionarea unui film sau daca vrei sa asculti muzică de pe YouTube.

  FUNCȚIONALITĂȚI

  Dacă vine vorba de funcționalități și tehnologii, BenQ EW2770QZ este echipat până în dinți, dacă ne gândim la confortul ochilor și economia de energie.

  Tehnologia Brightness Intelligence Plus

  Datorită senzorului de lumină încorporat, EW2770QZ este capabil să detecteze în orice moment variaţia temperaturilor de culoare din mediul ambiental. Astfel, folosind o serie complexă de algoritmi, B.I.+ ajustează în mod automat luminozitatea ecranului, precum şi temperatura culorilor, oferind utilizatorului cea mai confortabilă experiență de vizionare. Se descurcă excelent, indiferent dacă se află în lumina caldă de acasă, sub influenţa luminii albe din birou sau sub directa strălucire a soarelui.

  Detectând simultan intensitatea conținutului afișat, EW2770QZ ajustează automat luminozitatea din scenele luminoase, evitând supraexpunerea şi îmbunătăţind detaliile din zonele întunecate, pentru a menţine un nivel optim de claritate. Chiar şi atunci când luminozitatea ecranului este redusă, B.I.+ reuşeşte să îmbunătățească nuanţa şi saturaţia culorilor, oferind o reproducere precisă a culorilor.

  Tehnologie Eye Care

  Pe lângă tehnologia B.I.+, ce ajută la sporirea confortului în utilizare, EW2770QZ este susţinut şi de tehnologiile flicker-free şi low blue light. În timp ce flicker-free elimină complet disconfortul creat de frecvența redusă a cadrelor, la toate nivelurile de luminozitate, oferind o experiență de vizionare confortabilă în timpul sesiunilor prelungite de utilizare a monitorului, modul low blue light reduce efectul negativ produs de spectrul de lumină albastră emis de ecran.

  EW2770QZ este un monitor conceput special pentru pasionaţii de divertisment şi filme. De aceea pune un accent puternic pe design şi dotări, venind echipat cu o ramă ultra-subţire pe toate cele 4 laturi, opţiunea de montare pe sistem VESA, două boxe de 2W fiecare, precum şi un suport pentru o conectică pe HDMI şi DisplayPort.

  Display cu 8-biți

  BenQ EW2770QZ are capabilitatea de a reda simultan 16,7 milioane de tonuri de culori reale ceea ce oferă o exeriență cu tranziţii delicate şi o calitate impecabilă a imaginii.

  Low Blue Light

  Tehnologia Low Blue Light a BenQ este gândită să filtreze lumina albastră dăunătoare, reducând considerabil oboseala și iritarea ochilor. Puteți comuta cu uşurinţă unul dintre cele patru moduri presetate Low Blue Light, folosind tasta OSD (Multimedia, Web-surfing, Office şi Reading) şi relaxați-vă ochii fără a pierde din plăcerea vizuală.

  SPECIFICAȚII

  Culoare produs‎ Black/Silver‎
  Display‎
  Dimensiune Ecran (inch)‎ 27‎
  Back Light‎ LED‎
  Rezoluţie (nativa)‎ 2560 x 1440‎
  Tip panou‎ IPS‎
  Contrast nativ (real)‎ 1000:1‎
  Unghi de vizualizare (stânga/dreapta;sus/jos) (CR>=10)‎ 178/178‎
  Aspect Ratio‎ 16:9‎
  Display Area(mm)‎ 608.6(H) x 348.3(V)‎
  Luminozitate (cd/m2)‎ 350‎
  Pixel Pitch (mm)‎ 0.233‎
  Timp de răspuns (Tr+Tf) tipic‎ 14ms,5ms(GtG)‎
  Nr. biti de culoare‎ 8-biti‎
  Color Gamut‎ 100% sRGB‎
  Frecvență orizontală (KHz)‎ 30~90‎
  Frecvență verticală (Hz)‎ 50~76‎
  Lățime de bandă video (MHz)‎ 250‎
  Reglaje picior‎
  Înclinare (jos/sus)‎ -5~20‎
  Funcţii speciale‎
  Flicker-free Technology‎ Yes‎
  Low Blue Light‎ Yes‎
  Bright Intelligence Plus (B.I.+)‎ Yes‎
  AMA‎ Yes‎
  Compatibilitate Windows 7‎ Yes‎
  Compatibilitate Windows® 8‎ Yes‎
  Compatibilitate Windows® 8.1‎ Yes‎
  Compatibilitate Windows 10‎ Yes‎
  Mac OS Compatible‎ Yes‎
  HDCP‎ Yes‎
  Temperatură culoare‎ Normal (6500°K) / Reddish (5800°K) / Bluish (9300°K) / User Mode‎
  Limbă meniu afişat pe ecran‎ 18 languages‎
  Dynamic Power Saving (DPS)‎ Yes‎
  Speakers‎ Yes, 2Wx2‎
  Smart focus‎ Yes‎
  Kensington Lock‎ Yes‎
  Super rezolutie‎ Yes‎
  Alte funcţii‎ Low Blue Light/B.I.+/Flicker Free/Cinema mode‎
  Power‎
  Alimentare electrică (90~264 CA)‎ Yes‎
  Putere consumată (Modul pornit)‎ 45W‎
  Putere consumată (Power saving mode)‎ < 0.5W‎
  Putere consumată (Off mode)‎ < 0.5W‎
  Dimensiuni şi greutate‎
  Dimensiuni (VxLxA mm)‎ 460.6 x 613.8 x 198.1 (mm)‎
  Greutate netă (kg)‎ 5.9‎
  Greutate netă fară stand‎ 4.46‎
  Greutate brută (kg)‎ 8.1‎
  MTBF(hr, exclude lamp)‎ 60,000‎
  Lamp Life (hr) min‎ 30,000‎
  Lamp Life (hr) Typical‎ 30,000‎
  I/O‎
  Difuzoare‎ 2W x 2‎
  HDMI‎ Yes, 2x HDMI 1.4a‎
  Intrare DP (Display Port)‎ Yes , 1x DP1.2‎
  Headphone Jack‎ Yes‎
  Cablu de semnal‎ Power cord (1.5m) / HDMI cable (1.5m)‎
  Garanţie‎ 36luni pick&return‎

  PREȚ ȘI DISPONIBILITATE

  BenQ EW2770QZ este disponibil prin partenerii oficiali BenQ în România la un preţ recomandat de raft de 2189 lei.

  CONCLUZIA

  În cele trei săptămâni în care am folosit produsul aproape zilnic, am observat că timpul pe care l-am petrecut în fața monitorului a fost mai mare, pauzele fiind mai rare ca de obicei, ceea ce a dus la o creștere a productivității. Dacă inainte faceam o pauză de la calculator la fiecare 40 de minute, momente în care trebuia să mut privirea de la monitor pentru cel puțin 3 minute, de când am început să folosesc modelul BenQ EW2770QZ, am ajuns până la 70 de minute de muncă fără oprire.

  Este un produs pe care îl recomandăm celor care au tendința de a petrece foarte mult timp la calculator.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.