More

  Google vrea ca Uber să îl despăgubească cu un miliard de dolari

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google și Uber sunt două nume foarte mari din industria de tehnologie care fac parte dintr-un proces masiv ce are în vedere furtul de tehnologie privind mașinile care se conduc singure. La începutul lunii septembrie, judecătorul care se ocupă de procesul Google vs. Uber a cerut companiei de ridesharing să întocmească un document care ar putea fi critic în stabilirea sentinței, potrivit Recode.

  Este vorba despre un raport pe care Uber l-a comandat atunci când se gândea să achiziționeze Otto, startup-ul de mașini autonome care se află în centrul cazului. Recent, Alphablet/Google a cerut o amânare a procesului ce a avut loc în data de 10 octombrie pentru a analiza raportul care a fost predat. Waymo susține că numai o parte a documentului a fost produsă și că Uber bate în retragere.

  Dosarul depus de Alphabet/Google arată că era necesar mai mult timp pentru a-l destitui pe CEO-ul Uber Travis Kalanick, printre altele. Reclamantul Waymo susține că un fost angajat al companiei, pe nume Anthony Levandowski, a furat fișiere din proprietatea angajatorului, 14.000 la număr, și le-a folosit pentru a începe o nouă companiei. Este vorba despre compania Otto, startup-ul de tehnologie care are în vedere dezvoltarea de mașini autonome, achiziționat de Uber în august anul trecut pentru suma de 680 milioane de dolari.

  Procesul dezbate competiția neloială, încălcarea patentelor și deturnarea secretului comercial. În același timp, se pare că tehnologia furată le-a adus angajaților Otto mai mult de 500 milioane de dolari. Waymo a solicitat judecătorului federal să pună punct programului de mașini care se conduc singure dezvoltat de rival. Parte din cerința companiei a fost soluționată, dar nu se știe cum anume va fi afectată Uber. Compania de ridesharing a negat în mod repetat acuzele Waymo, numindu-le nu mai mult decât ”o încercare nefondată de a încetini competiția.”

  Alphabet/Google a cerut Uber Technologies un miliard de dolari daune și scuze publice în procesul împotriva Otto, au declarat surse familiare pentru Reuters. În același timp, Waymo a cerut ca un supraveghetor independent să fie numit pentru a se asigura că Uber nu va mai folosi tehnologia Waymo în viitor, a adăugat sursa.

  Ami Candido, avocat Waymo, a refuzat să comenteze cu privire la deciziile luate, dar a precizat că, motivele pentru care compania a dat în judecată Uber ”sunt destul de clare”. ”Waymo a avut un singur scop: să oprească Uber din a mai folosi tehnologiile secrete”, a spus aceasta. ”Acesta rămâne scopul.” Un reprezentant Uber a refuzat să comenteze.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.