More

  WhatsApp îți permite să urmărești prietenii în timp real

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  WhatsApp îți permite acum să urmărești locațiile în care se află prietenii tăi. Aplicația primește o nouă funcție de distribuire a locației live care permite utilizatorilor să împărtășească locația în timp real cu prietenii cu care conversează.

  Înainte, aplicația avea o funcție de distribuire a locației, dar permitea utilizatorilor să împărtășească doar un punct static pe hartă. Acum, când utilizatorii WhatsApp poartă o conversație cu cineva din lista de contacte, pot distribui în timp real locația exactă pe hartă, aceasta fiind actualizată pe măsură ce aceștia se deplasează.

  Funcția, care poate fi utilizată în orice conversație, permită celorlați utilizatori să vadă exact locația vreme de 15 minute, o oră sau 8 ore la un moment dat. Deși pare ciudată, această funcție este ”simplă și o modalitate sigură prin care oamenii pot știi unde te afli”. Este criptată end-to-end și utilizatorii pot încheia distribuirea locației înaintea unei anumite perioade de timp, dacă doresc acest lucru.

  Dacă este să gândim implicațiile acestei funcții când vine vorba de experiența de utilizare a smartphone-ului, trebuie ținut cont de faptul că GPS-ul folosește destul de multă energie din bateria telefonului, lucru ce poate fi destul de problematic în piețele în care utilizatorii folosesc dispozitive mobile low-end sau telefoane mai vechi.

  Product Managerul WhatsApp Zafir Khan spune că, s-a acordat o atenție specială impactului pe care funcția o are asupra autonomiei bateriei și s-au făcut o serie de optimizări astfel încât să nu consume mai mult decât ar trebui, în cazul în care utilizatorii distribuie locații pentru perioade lungi de timp: ”Echipa noastră de ingineri a petrecut o perioadă semnificativă de timp pentru optimizarea consumului bateriei”, spune Khan, completând că factorii precum durata de viața a bateriei și statusul de încărcare joacă fiecare un rol important. ”Toate aceste lucruri informează cât de des primim actualizări de locație din partea dispozitivului, bateria este critică.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here